Septembrie - perioada potrivită pentru a vă bucura de un sejur pe plaja din stațiunea Albena

   Deși luna septembrie este prima lună de toamnă, vremea este încă prielnică vacanțelor, deoarece temperaturile sunt plăcute, iar cantitatea de precipitații este redusă, septembrie fiind cea mai uscată lună a anului, plouând doar 3 zile din lună. În Albena temperatura medie este în jur de 23 grade Celsius, urmând ca pe timpul nopții temperatura să măsoare circa 14 grade Celsius. Prin urmare, nimic nu vă va împiedica să petreceți un sejur în Albena, în luna septembrie. Pe durata șederii în stațiune vă veți putea bucura de cer senin, soare și plajă. Temperaturile sunt potrivite pentru a desfășura tot felul de activități, precum mers cu biciclete, echitație, diverse sporturi în aer liber, drumeții și altele. În cazul în care alegeți luna septembrie pentru a vă plănui concediul mult visat, nu aveți niciun fel de motive de îngrijorare, dimpotrivă, nu doar că vremea este potrivită pentru plajă și băi prelungite, ci dacă veți studia site-urile de profil, veți observa că în luna septembrie costurile unui sejur sunt mai reduse decât în lunile de vară. În plus, în această lună stațiunea se dovedește a fi și ceva mai puțin aglomerată, cei mai mulți turiști alegând să-și petreacă sejururile în Albena în lunile mai, iunie și iulie. În luna septembrie stațiunea este vizitată cu precădere de către seniori, dar și de familiile cu copii. În funcție de data începerii școlii, părinții se pot relaxa și distra alături de micuții lor, ca apoi să înceapă un nou an școlar cu bateriile încărcate. Albena este renumită ca fiind cea mai verde stațiune de pe litoralul Bulgariei și credem că ar fi cu adevărat păcat că nu profitați de acest lucru pentru a petrece cât mai mult timp în aer liber. Pe durata șederii în stațiune veți putea practica echitație, în Rezervația Batova. Pe durata plimbării călare veți fi însoțiți de către ghizi care cunosc foarte bine locurile și vă pot îndruma. Turiștii care preferă aventurile pe mare pot opta pentru o excursie cu yahtul de-a lungul coastei Mării Negre. Pe durata excursiei se vor  putea bucura de relaxare, sesiuni de bronz, băi în mare și mâncare bună.

 Varna Albena poza

   Posibilitățile de cazare sunt și ele extrem de variate, seniorii putând să opteze pentru unități de cazare care dispun de centre spa și centre balneo, unde își pot remedia problemele de sănătate. Flamingo Grand Hotel & Spa este situat la 250 de metri de plaja stațiunii, iar turiștii cazați aici se vor putea bucura de soare pe plaja publică, unde vor avea acces gratuit la șezlonguri și umbrele. În ceea ce privește facilitățile, trebuie să știți că oaspeții hotelului se vor bucura de restaurant principal, restaurant a la carte, mai multe baruri, club de noapte, birou de schimb valutar, salon de înfrumusețare, salon de coafură, centru spa, magazin, magazin de suveniruri, cameră pentru depozitarea bagajelor și parcare nepăzită. În zilele în care nu doriți să mergeți pe plajă, puteți să rămâneți la una dintre cele trei piscine exterioare ale hotelului. Contra cost, oaspeții hotelului vor putea opta și pentru piscină interioară, biliard, sală de fitness, yoga, acces la parcul acvatic Aquamania, masaje, baie de aburi, saună și jacuzzi. Cei care vor dori să-și dezvolte noi abilități, vor putea lua lecții de tenis. De asemenea, turiștii pot juca tenis de masă, tenis de câmp sau pot închiria biciclete. Turiștii care doresc să opteze pentru o unitate de cazare de 5 stele, situată în apropiere de plaja stațiunii Albena, pot opta pentru Maritim Paradise Blue Hotel & Spa. Această unitate de cazare este ideală pentru turiștii care doresc să se relaxeze, deoarece hotelul dispune de piscină interioară încălzită, centru fitness, centru de masaj, baie de aburi, saună și jacuzzi. Și facilitățile în materie de sport sunt extrem de numeroase, oaspeții hotelului putându-se bucura de prezența unei piscine în aer liber, de gimnastică aerobică și acvatică, tir cu arcul, volei și fotbal pe plajă, darts și tenis de masă. Masa o vor putea lua fie la restaurantul principal, Blue Esential, fie la restaurantul a la carte. În plus, unitatea de cazare dispune și de lobby bar, bar la piscină, terase, club de noapte, centru spa și wellness, birou de schimb valutar, spălătorie/curățătorie/ călcătorie, magazin de suveniruri, cameră pentru depozitarea bagajelor, parcare și internet Wi-Fi.

 Varna Albena poza

    Hotel Laguna Garden este amplasat la 150 de metri de plaja stațiunii Albena. Aici turiștii vor dispune de o piscină în aer liber, servicii all inclusive și posibilitatea de a lua masa la oricare restaurant de pe cuprinsul complexului hotelier. La restaurantul principal al hotelului  turiștii se vor putea bucura de preparate delicioase și sănătoase. Unitățile de cazare de pe cuprinsul hotelului dispun de aer condiționat, mini-bar, TV prin cablu, telefon, birou și balcon. În cadrul acestui hotel există și un salon de înfrumusețare, salon de coafură și centru de masaj, fapt ce nu poate decât să le bucure pe doamne, dar și pe domni. Sportul este încurajat, știut fiind faptul că aceasta este cheia unui stil de viață sănătos. Astfel turiștii vor putea practica scufundări, windsurfing, vor putea juca fotbal, baschet, biliard, tenis de masă și altele. De facilități asemănătoare se vor putea bucura și oaspeții Hotel Laguna Mare. Hotel Malibu este situat în centrul stațiunii Albena, la circa 150 de metri distanță de litoralul Mării Negre. Hotelul este amplasat într-o zonă cu vegetație abundentă și este înconjurat de o piscină exterioară și terenuri de tenis. Online-ul joacă un rol important în viața fiecăruia dintre noi, motiv pentru care menționăm că în spațiile publice ale hotelului veți avea acces la internet Wi-Fi. Turiștii vor putea lua masa la restaurantul hotelului, iar pentru fructe și salate proaspete au la dispoziție un snack bar. În timp ce la barul de la piscină și la barul din lobby sunt disponibile băuturi alcoolice și nealcoolice. Hotel Malibu dispune de plajă privată cu nisip, unde turiștii vor avea la dispoziție două șezlonguri și o umbrelă în mod gratuit. Piscina exterioară are prevăzută și o zonă special destinată copiilor, astfel încât aceștia să se poată bucura de apă, fără existența vreunui risc. Pentru un sejur cât mai activ și mai animat, turiștii vor putea juca fotbal, darts, biliard, volei pe plajă și se vor putea bucura de diverse sporturi nautice.

 Varna Albena poza

    La 150 de metri de plaja stațiunii Albena veți descoperi Hotel Arabella Beach. Hotelul este ideal pentru un concediu liniștit în luna septembrie, deoarece dispune de restaurant principal, lobby bar, snack bar, bar la piscină, discotecă, Wi-Fi în lobby, room service, salon de coafură, spălătorie și curățătorie chimică, parcare nepăzită și camere pentru depozitarea bagajelor. Oaspeții hotelului vor putea practica numeroase sporturi și vor putea desfășura activități dintre cele mai plăcute. Aceștia vor avea acces la piscina exterioară a unității de cazare, vor putea juca tenis de masă, se vor putea distra prin intermediul programelor de animație sau vor putea să se bucure de soare în timp ce vor răsfoi una din cărțile din biblioteca de pe plaja stațiunii. În cazul în care plănuiți să petreceți un concediu alături de copiii dumneavoastră în stațiunea Albena, noi vă recomandăm Hotel Sandy Beach, unde veți avea la dispoziție restaurant, lobby bar, snack bar, bar la piscină, Wi-Fi în zonele publice ale hotelului, birou de schimb valutar, salon de coafură, servicii de spălătorie/ curățătorie, mini market, magazin de suveniruri, camere pentru depozitarea bagajelor și parcare nepăzită. Facilitățile în materie de sport și agrement sunt și ele destul de numeroase, hotelul punând la dispoziția oaspeților săi piscină în aer liber, facilități privind practicarea de gimnastică aerobică și acvatică, badminton, volei pe plajă, fotbal și darts. Turiștii vor putea opta și pentru facilități și servicii contra cost, în cadrul acestora situându-se: acces la teren și lecții de tenis, biliard, mini-golf, tenis de masă, scufundări, acces la parcul acvatic al stațiunii, la masaje și biciclete. Doar cei care au copii mici știu cât este de dificil este să te hotărăști asupra unei stațiuni și asupra unei unități de cazare. În cadrul Hotel Sandy Beach celor mici li se vor oferi pătuțuri și meniuri speciale. De asemenea, aceștia vor avea la dispoziție o piscină cu tobogan un loc de joacă, urmând să se poată bucura și de programe de animație. În rândul unităților de cazare pe care le recomandăm turiștilor care plănuiesc un sejur în Albena, în această perioadă a anului, se numără și: Hotel Flamingo, Hotel Calimera Ralitsa Superior ( Ex Primasol ), Hotel Primasol Ralitsa Aquaclub & Villas, Hotel Gergana, Hotel Kaliakra Beach,Hotel Laguna Beach, Hotel Dobrudja, Hotel Kaliopa și altele.

Măsurile de prevenție luate în stațiunea Albena în vederea limitării răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus

Odată cu răspândirea atât de rapidă virusului COVID-19, ne confruntăm cu toții cu o situație inedită, care a creat un climat de incertitudine în ceea ce privește călătoriile și turismul. Cu toate acestea, trebuie să ne adaptăm la noile condiții, astfel încât să ne putem în continuare bucura de micile plăceri ale vieții, așa cum sunt vacanțele.

Citeste mai mult.

Bucurați-vă de facilitățile în materie de sport și agrement ce vă sunt puse la dispoziție de unitățile de cazare din Albena

Stațiunea Albena se evidențiază față de celelalte stațiuni de pe teritoriul Bulgariei, datorită grijii pentru natură. Astfel, plaja și apa mării sunt deosebit de curate, iar unitățile de cazare de aici se axează pe utilizarea resurselor de energie regenerabile. Turiștii vor putea alege dintre unități de cazare pentru toate bugetele, multe dintre ele oferind numeroase facilități în materie de sport și agrement, astfel încât oaspeții lor să se bucure de un sejur animat și plăcut. 

Citeste mai mult.

Informații utile pentru turiștii care vor să călătorească în Albena cu mașina personală

 Dacă alegeți să petreceți o vacanță în una dintre stațiunile din Bulgaria, avantajul constă în faptul că vă veți putea deplasa cu mașina personală, distanța nefiind foarte mare. Albena este o stațiune de vacanță situată în partea nord-estică a Bulgariei, la o distanță de aproximativ 12 kilometri de stațiunea Balcik și la 30 de kilometri de Varna. Distanța dintre București și Albena diferă în funcție de traseul ales.

Citeste mai mult.

Albena - o destinație de vacanță ideală pentru seniori

Albena este o stațiune de vară de tip închis, situată pe coasta de nord a Bulgariei. Este una dintre cele mai plăcute staţiuni ale Bulgariei, având o linie de coastă imensă și o infrastructură modernă. Albena atrage an de an sute de mii de turişti, fiind populară, în special, în rândul familiilor cu copii și a turiştilor în vârstă. Stațiunea estivală Albena combină o plajă minunată acoperită cu nisip, aerul curat și ape minerale cu temperaturi de 30 grade, oferind astfel condiții minunate pentru o vacanță wellness.

Citeste mai mult.

Albena - o destinație perfectă pentru o vacanță alături de cei mici

Stațiunea Albena este celebră în rândul celor care doresc să-și petreacă vacanța alături de copiii lor. Albena este foarte potrivită pentru familiile cu copii, oferindu-le acestora multă distracție atât în apă, cât și pe uscat, nisip auriu, aer curat, legume și fructe de sezon ieftine și hoteluri care și-au gândit ofertele astfel încât să acopere cât mai multe din cerințele acestei categorii de turiști.

Citeste mai mult.

Rămâneți activi pe perioada vacanței bucurându-vă de facilitățile sportive din Albena

Staţiunea Albena este consacrată pentru modul în care încurajează un stil de viaţă sănătos. Drept urmare, se mândreşte cu un număr incredibil de mare de instituţii sportive, oferind condiţii excelente celor care doresc să se bucure de un stil de viaţă sănătos. Datorită infrastructurii moderne şi a investiţiilor din ultimii ani, Albena se situează printre cele mai apreciate stațiuni sportive din Europa. În anul 2019, Albena a organizat peste 100 de evenimente și activități sportive, printre acestea numărându-se și cinci campionate europene.

Citeste mai mult.

Petreceti clipe incarcate de distractie si adrenalina in AquaMania

AquaMania, parcul acvatic situat la intrarea în Stațiunea Albena, este clasat al optulea cel mai bun parc acvatic din Europa, conform Tripadvisor. AquaMania are dimensiuni impresionante, măsurând 40.000 de metri pătrați, fiind aproximativ egal cu suprafața a cinci terenuri de fotbal.

Citeste mai mult.

Descoperă plajele mătăsoase din Albena

Una dintre cele mai mari atracții cu care Albena își încântă turiștii an de an este reprezentată de plaja sa extinsă și mătăsoasă. Plaja din Albena nu doar că se situează în topul plajelor de pe litoralul bulgăresc, ci este considerată și una dintre cele mai bune plaje din Europa.

Citeste mai mult.