Descoperă plajele mătăsoase din Albena

      Una dintre cele mai mari atracții cu care Albena își încântă turiștii an de an este reprezentată de plaja sa extinsă și mătăsoasă. Plaja din Albena nu doar că se situează în topul plajelor de pe litoralul bulgăresc, ci este considerată și una dintre cele mai bune plaje din Europa. Litoralul din Albena măsoară aproximativ 5 kilometri lungime și 150 de metri lățime. Se consideră că stațiunea se bucură de una dintre cele mai bune plaje ale litoralului bulgăresc, certificată cu Blue Flag timp de 20 de ani consecutiv. De-a lungul timpului, plaja din Albena a obținut mai multe premii, precum Green Oscar, pentru investiții durabile asupra mediului înconjurător, premiul RELACS, pentru folosirea energiei regenerabile, Certificat Travelife, pentru servicii durabile în hoteluri și premiul ESPA, pentru inovație. În stațiune majoritatea plajelor sunt private, aparținând de hoteluri, veți observa acest aspect imediat, deoarece pe o tăbliță este notat hotelul de care aparține plaja. Aceste plaje sunt foarte bine amenajate cu șezlonguri, umbrele, dușuri și vestiare, iar clienții hotelurilor beneficiază gratuit de 2 șezlonguri și o umbreluță. Între aceste plaje private sunt porțiuni de plajă unde accesul este liber, astfel putând sta la soare fără să fii nevoit să închiriezi șezlong, acestea ocupă aproximativ 50% din totalul întinderii de nisip. Stațiunea numără per total 21 de plaje.  Plaja din Albena este celebră datorită nisipului fin cu care este acoperită, fiind iubită atât de către adulți, cât și de cei mici. Plaja este foarte curată și are un ușor înclin către mare. Se evidențiază de restul plajelor printr-o caracteristică inedită. În anul 2013, aici a fost deschisă prima bibliotecă de vacanță din Europa. Biblioteca conține peste 6000 de titluri în peste 15 limbi, de la beletristică, la memorii și literatură locală. Astfel că, dacă preferați sejururile liniștite și relaxante, Albena se va ridica cu siguranță la nivelul așteptărilor dumneavoastră. De altfel, ce poate fi mai încântător decât o carte bună citită în timp ce te relaxezi la soare.

 Varna Albena poza

         De asemenea, pe plajă sunt amplasate numeroase baruri  și  cafenele. Pe plajele din Albena veți putea închiria mini seifuri, în care să vă depozitați telefonul mobil și obiectele de valoare, astfel încât să nu le purtați de grijă în timp ce vă bălăciți sau vă relaxați. De asemenea, plaja dispune de coșuri speciale pentru colectarea separată a deșeurilor, astfel încât plaja este în permanență curată și mediul înconjurător este protejat. Pentru siguranța turiștilor fiecare zonă a plajei, până la ora 18.00, este supravegheată de salvamari. Adâncimea apei crește treptat, iar fundul mării este plat, nisipos și lipsit de alge, oferind condițiile propice astfel încât și copiii să se bucure de apă în voie. Valurile sunt joase, plajele din Albena oferind o diversitate de activități și sporturi nautice. În extremitatea litoralului veți descoperi și o plajă pentru nudiști. Seara vă puteți bucura de  plimbări pe plajă, cum vă îndreptați  spre Balcic faleza se îngustează, iar zona este accidentată, ceea ce nu poate decât să ofere un plus de farmec promenadei dumneavoastră.

Septembrie - perioada potrivită pentru a vă bucura de un sejur pe plaja din stațiunea Albena

 Deși luna septembrie este prima lună de toamnă, vremea este încă prielnică vacanțelor, deoarece temperaturile sunt plăcute, iar cantitatea de precipitații este redusă, septembrie fiind cea mai uscată lună a anului, plouând doar 3 zile din lună.

Citeste mai mult.

Măsurile de prevenție luate în stațiunea Albena în vederea limitării răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus

Odată cu răspândirea atât de rapidă virusului COVID-19, ne confruntăm cu toții cu o situație inedită, care a creat un climat de incertitudine în ceea ce privește călătoriile și turismul. Cu toate acestea, trebuie să ne adaptăm la noile condiții, astfel încât să ne putem în continuare bucura de micile plăceri ale vieții, așa cum sunt vacanțele.

Citeste mai mult.

Bucurați-vă de facilitățile în materie de sport și agrement ce vă sunt puse la dispoziție de unitățile de cazare din Albena

Stațiunea Albena se evidențiază față de celelalte stațiuni de pe teritoriul Bulgariei, datorită grijii pentru natură. Astfel, plaja și apa mării sunt deosebit de curate, iar unitățile de cazare de aici se axează pe utilizarea resurselor de energie regenerabile. Turiștii vor putea alege dintre unități de cazare pentru toate bugetele, multe dintre ele oferind numeroase facilități în materie de sport și agrement, astfel încât oaspeții lor să se bucure de un sejur animat și plăcut. 

Citeste mai mult.

Informații utile pentru turiștii care vor să călătorească în Albena cu mașina personală

 Dacă alegeți să petreceți o vacanță în una dintre stațiunile din Bulgaria, avantajul constă în faptul că vă veți putea deplasa cu mașina personală, distanța nefiind foarte mare. Albena este o stațiune de vacanță situată în partea nord-estică a Bulgariei, la o distanță de aproximativ 12 kilometri de stațiunea Balcik și la 30 de kilometri de Varna. Distanța dintre București și Albena diferă în funcție de traseul ales.

Citeste mai mult.

Albena - o destinație de vacanță ideală pentru seniori

Albena este o stațiune de vară de tip închis, situată pe coasta de nord a Bulgariei. Este una dintre cele mai plăcute staţiuni ale Bulgariei, având o linie de coastă imensă și o infrastructură modernă. Albena atrage an de an sute de mii de turişti, fiind populară, în special, în rândul familiilor cu copii și a turiştilor în vârstă. Stațiunea estivală Albena combină o plajă minunată acoperită cu nisip, aerul curat și ape minerale cu temperaturi de 30 grade, oferind astfel condiții minunate pentru o vacanță wellness.

Citeste mai mult.

Albena - o destinație perfectă pentru o vacanță alături de cei mici

Stațiunea Albena este celebră în rândul celor care doresc să-și petreacă vacanța alături de copiii lor. Albena este foarte potrivită pentru familiile cu copii, oferindu-le acestora multă distracție atât în apă, cât și pe uscat, nisip auriu, aer curat, legume și fructe de sezon ieftine și hoteluri care și-au gândit ofertele astfel încât să acopere cât mai multe din cerințele acestei categorii de turiști.

Citeste mai mult.

Rămâneți activi pe perioada vacanței bucurându-vă de facilitățile sportive din Albena

Staţiunea Albena este consacrată pentru modul în care încurajează un stil de viaţă sănătos. Drept urmare, se mândreşte cu un număr incredibil de mare de instituţii sportive, oferind condiţii excelente celor care doresc să se bucure de un stil de viaţă sănătos. Datorită infrastructurii moderne şi a investiţiilor din ultimii ani, Albena se situează printre cele mai apreciate stațiuni sportive din Europa. În anul 2019, Albena a organizat peste 100 de evenimente și activități sportive, printre acestea numărându-se și cinci campionate europene.

Citeste mai mult.

Petreceti clipe incarcate de distractie si adrenalina in AquaMania

AquaMania, parcul acvatic situat la intrarea în Stațiunea Albena, este clasat al optulea cel mai bun parc acvatic din Europa, conform Tripadvisor. AquaMania are dimensiuni impresionante, măsurând 40.000 de metri pătrați, fiind aproximativ egal cu suprafața a cinci terenuri de fotbal.

Citeste mai mult.