Informații utile pentru turiștii care vor să călătorească în Albena cu mașina personală

     Dacă alegeți să petreceți o vacanță în una dintre stațiunile din Bulgaria, avantajul constă în faptul că vă veți putea deplasa cu mașina personală, distanța nefiind foarte mare. Albena este o stațiune de vacanță situată în partea nord-estică a Bulgariei, la o distanță de aproximativ 12 kilometri de stațiunea Balcik și la 30 de kilometri de Varna. Distanța dintre București și Albena diferă în funcție de traseul ales. Știm cu toții cât de nerăbdători suntem să ne bucurăm de vacanță, încât ne-am dori să parcurgem un drum cât mai scurt și cât mai facil. Dacă spre destinația de vacanță entuziasmul este mai ridicat, iar bucuria unui sejur s-ar putea să vă facă să parcurgeți mai ușor traseul, la întoarcere situația se schimbă adeseori, de aceea vă venim în întâmpinare cu câteva informații pentru ca dumneavoastră să vă alegeți ruta cea mai avantajoasă.

      În cazul în care ați opta pentru un sejur în stațiunea Albena, atunci puteți alege din mai multe trasee. Prima rută care, odată parcursă, vă va duce la destinație este: București-Giurgiu- Ruse-Shumen-Varna-Albena. Drumul ce leagă Ruse de Varna este destul de liber și bun, la fel și cel dintre Varna și litoral. Va fi destul de ușor să ajungeți la destinație, important este să fiți atenți la indicatoare și să nu vă abateți de la drum. În cazul în care nu vă veți confrunta cu accidente sau lucrări, puteți ajunge în Albena în circa 5 ore. A doua variantă pe care o puteți parcurge este: București-Austostrada Soarelui(A2)-Călărași-Bac Silistra-Dobrich-Albena. Dacă alegeți acest traseu trebuie să țineți cont că veți fi nevoiți să așteptați câteva minute bune la trecerea bacului. Trecerea cu bacul costă 35 lei. Avantajul constă în faptul că șoselele nu sunt aglomerate, totuși, acestea nu sunt în cea mai bună stare și sunt cam înguste. O altă variantă pentru a ajunge în Albena este reprezentată de traseul București-Autostrada Soarelui-Vama Veche-Balcik-Albena. În timpul sezonului estival acest traseu se poate dovedi ca fiind foarte aglomerat, iar drumul de la Vama Veche până în Albena este destul prost. Cu toate acestea, drumul este bine semnalizat, existând indicatoare atât pentru stațiunile mai mari, cât și pentru cele micuțe, astfel încât nu veți risca să confundați traseul. Încă un aspect de care vă recomandăm să țineți cont este în ce zi a săptămânii  porniți la drum, la sfârșit de săptamână drumurile fiind mai aglomerate, iar timpul de așteptare la bac mai îndelungat.

 Varna Albena poza

      Distanţa dintre Iaşi şi Albena este de circa 540 de kilometri şi poate fi parcursă în aproximativ 8 ore. Și în acest caz aveți mai multe opțiuni la dispoziție. Primul traseu pe care îl puteți urma este: Iaşi-Vaslui-Bârlad-Galați-Mangalia-Albena. Un traseu ceva mai lung este: Iași-Bârlad-Focșani-București-Albena. Dacă locuiți în Cluj-Napoca până în stațiunea Albena va trebui să parcurgeți aproximativ 700 de kilometri, drumul, în condiții normale, va dura circa 9 ore.

 Varna Albena poza

Septembrie - perioada potrivită pentru a vă bucura de un sejur pe plaja din stațiunea Albena

 Deși luna septembrie este prima lună de toamnă, vremea este încă prielnică vacanțelor, deoarece temperaturile sunt plăcute, iar cantitatea de precipitații este redusă, septembrie fiind cea mai uscată lună a anului, plouând doar 3 zile din lună.

Citeste mai mult.

Măsurile de prevenție luate în stațiunea Albena în vederea limitării răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus

Odată cu răspândirea atât de rapidă virusului COVID-19, ne confruntăm cu toții cu o situație inedită, care a creat un climat de incertitudine în ceea ce privește călătoriile și turismul. Cu toate acestea, trebuie să ne adaptăm la noile condiții, astfel încât să ne putem în continuare bucura de micile plăceri ale vieții, așa cum sunt vacanțele.

Citeste mai mult.

Bucurați-vă de facilitățile în materie de sport și agrement ce vă sunt puse la dispoziție de unitățile de cazare din Albena

Stațiunea Albena se evidențiază față de celelalte stațiuni de pe teritoriul Bulgariei, datorită grijii pentru natură. Astfel, plaja și apa mării sunt deosebit de curate, iar unitățile de cazare de aici se axează pe utilizarea resurselor de energie regenerabile. Turiștii vor putea alege dintre unități de cazare pentru toate bugetele, multe dintre ele oferind numeroase facilități în materie de sport și agrement, astfel încât oaspeții lor să se bucure de un sejur animat și plăcut. 

Citeste mai mult.

Albena - o destinație de vacanță ideală pentru seniori

Albena este o stațiune de vară de tip închis, situată pe coasta de nord a Bulgariei. Este una dintre cele mai plăcute staţiuni ale Bulgariei, având o linie de coastă imensă și o infrastructură modernă. Albena atrage an de an sute de mii de turişti, fiind populară, în special, în rândul familiilor cu copii și a turiştilor în vârstă. Stațiunea estivală Albena combină o plajă minunată acoperită cu nisip, aerul curat și ape minerale cu temperaturi de 30 grade, oferind astfel condiții minunate pentru o vacanță wellness.

Citeste mai mult.

Albena - o destinație perfectă pentru o vacanță alături de cei mici

Stațiunea Albena este celebră în rândul celor care doresc să-și petreacă vacanța alături de copiii lor. Albena este foarte potrivită pentru familiile cu copii, oferindu-le acestora multă distracție atât în apă, cât și pe uscat, nisip auriu, aer curat, legume și fructe de sezon ieftine și hoteluri care și-au gândit ofertele astfel încât să acopere cât mai multe din cerințele acestei categorii de turiști.

Citeste mai mult.

Rămâneți activi pe perioada vacanței bucurându-vă de facilitățile sportive din Albena

Staţiunea Albena este consacrată pentru modul în care încurajează un stil de viaţă sănătos. Drept urmare, se mândreşte cu un număr incredibil de mare de instituţii sportive, oferind condiţii excelente celor care doresc să se bucure de un stil de viaţă sănătos. Datorită infrastructurii moderne şi a investiţiilor din ultimii ani, Albena se situează printre cele mai apreciate stațiuni sportive din Europa. În anul 2019, Albena a organizat peste 100 de evenimente și activități sportive, printre acestea numărându-se și cinci campionate europene.

Citeste mai mult.

Petreceti clipe incarcate de distractie si adrenalina in AquaMania

AquaMania, parcul acvatic situat la intrarea în Stațiunea Albena, este clasat al optulea cel mai bun parc acvatic din Europa, conform Tripadvisor. AquaMania are dimensiuni impresionante, măsurând 40.000 de metri pătrați, fiind aproximativ egal cu suprafața a cinci terenuri de fotbal.

Citeste mai mult.

Descoperă plajele mătăsoase din Albena

Una dintre cele mai mari atracții cu care Albena își încântă turiștii an de an este reprezentată de plaja sa extinsă și mătăsoasă. Plaja din Albena nu doar că se situează în topul plajelor de pe litoralul bulgăresc, ci este considerată și una dintre cele mai bune plaje din Europa.

Citeste mai mult.