Albena - o destinație de vacanță ideală pentru seniori

   
     Albena este o stațiune de vară de tip închis, situată pe coasta de nord a Bulgariei. Este una dintre cele mai plăcute staţiuni ale Bulgariei, având o linie de coastă imensă și o infrastructură modernă. Albena atrage an de an sute de mii de turişti, fiind populară, în special, în rândul familiilor cu copii și a turiştilor în vârstă. Stațiunea estivală Albena combină o plajă minunată acoperită cu nisip, aerul curat și ape minerale cu temperaturi de 30 grade, oferind astfel condiții minunate pentru o vacanță wellness. În stațiune există trei centre spa și wellness, fiecare având farmecul său și oferind servicii spa complete care vă vor transforma vacanța în una de neuitat. Elements Spa din Flamingo Grand Hotel & Spa este cel mai nou și luxos centru wellness din stațiunea Albena. Aici turiștii se pot bucura de ritualuri spa și hidroterapie cu apă termală. Turiștii vor putea opta pentru terapii holistice ce cuprind masaje, tratamente fizice totale, dușuri Vichy, băi colorate și altele. Centrul spa este situat la al doilea etaj al hotelului și se întinde pe o suprafață de 4000 de metri pătrați.  La dispoziția turiștilor sunt puse piscine exterioare și interioare, un centru spa, un centru de balneologie, jacuzzi, cascadă și duș cu hidroterapie, băi de abur, saună, băi cu caldarium, fântână cu gheață, sală de sport și o zonă de relaxare
 Varna Albena poza
 
    Spa Center Medica din Hotel Dobrudja oferă o gamă largă de servicii, combinând metodele fizioterapeutice tradiționale cu cele mai moderne tratamente cosmetice și cele mai recente tendințe de wellness. Cel din urmă centru wellness din Albena este Ralitsa Superior Spa Center. Acesta este un spa boutique de patru stele care oferă o varietate bogată de facilități și tratemente: băi cu apă minerală şi alge micronizate, termo-terapie, jacuzzi, saună, piscine interioare și exterioare și săli de fitness. Acesta este locul perfect pentru a vă restabili armonia dintre trup și suflet. Centrul Spa Hotel Calimera Ralitsa Superior ( Ex Primasol ) este amplasat în apropierea parcului Albena și beneficiază de prezența apelor minerale, a unui climat favorabil, aceste elemente ducând la crearea unei atmosfere plăcute și confortabile. Centrul Spa Ralitsa Superior face parte din complexul Medi Spa Medica-Albena care oferă turiștilor multiple programe și proceduri de vindecare, dar și terapii de relaxare și tratamente cosmetice. Aici se pot vindeca diferite afecțiuni, precum:  afecțiunile sistemului osos, afecţiunile sistemului nervos periferic şi bolile ale sistemului nervos.  De asemenea, tratamentele inovatoare pot reduce stările de oboseală şi stres. Avantajul acestor centre spa este faptul că oferă servicii pe tot parcursul anului, astfel turiștii vârstnici nu se văd nevoiți să viziteze Albena în timpul sezonului estival când stațiunea este mai aglomerată. Dacă alegeţi să vizitaţi Albena în extrasezon, deşi nu o să vă mai puteţi bucura de mare, veţi putea vizita obiectivele turistice din zonă, precum Castelul Reginei Maria din Balcik, Grădina Botanică din Balcik şi Rezervaţia Naturală Baltata
 
 Varna Albena poza

    De-a lungul timpului Albena a avut diferite oferte turistice pentru seniori. În anul 2011 a demarat un  program pentru seniori dedicat persoanelor cu vârste de  peste 55 de ani, numit Seniors Offer – Albena 2011. Astfel, cel de-al doilea adult care însoțea un senior putea beneficia de aceeași ofertă ca și acesta. Conform programului nu se puteau caza trei adulți în aceeași cameră. Seniorii se puteau bucura în cadrul acestei oferte de 2 excursii și un pachet spa. Turiştii puteau vizita Castelul Reginei Maria de la Balcik și Grădina Botanică. Opțional, puteau vizita capul Kaliakra, orașul Varna sau un sat tradițional bulgăresc. Turiștii se puteau bucura și de o Bulgarian Festa, o seară autentic bulgară, cu gastronomie și folclor tradiționale. În ceea ce privește pachetele spa, menționăm că acestea erau dedicate exclusiv adulților și cuprindeau proceduri thalasso tonic, împachetări cu produse marine, baie de spumă, masaje cu creme pe bază de alge și aqua gym.
 
 Varna Albena poza
 
 
 
 
 
 

Septembrie - perioada potrivită pentru a vă bucura de un sejur pe plaja din stațiunea Albena

 Deși luna septembrie este prima lună de toamnă, vremea este încă prielnică vacanțelor, deoarece temperaturile sunt plăcute, iar cantitatea de precipitații este redusă, septembrie fiind cea mai uscată lună a anului, plouând doar 3 zile din lună.

Citeste mai mult.

Măsurile de prevenție luate în stațiunea Albena în vederea limitării răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus

Odată cu răspândirea atât de rapidă virusului COVID-19, ne confruntăm cu toții cu o situație inedită, care a creat un climat de incertitudine în ceea ce privește călătoriile și turismul. Cu toate acestea, trebuie să ne adaptăm la noile condiții, astfel încât să ne putem în continuare bucura de micile plăceri ale vieții, așa cum sunt vacanțele.

Citeste mai mult.

Bucurați-vă de facilitățile în materie de sport și agrement ce vă sunt puse la dispoziție de unitățile de cazare din Albena

Stațiunea Albena se evidențiază față de celelalte stațiuni de pe teritoriul Bulgariei, datorită grijii pentru natură. Astfel, plaja și apa mării sunt deosebit de curate, iar unitățile de cazare de aici se axează pe utilizarea resurselor de energie regenerabile. Turiștii vor putea alege dintre unități de cazare pentru toate bugetele, multe dintre ele oferind numeroase facilități în materie de sport și agrement, astfel încât oaspeții lor să se bucure de un sejur animat și plăcut. 

Citeste mai mult.

Informații utile pentru turiștii care vor să călătorească în Albena cu mașina personală

 Dacă alegeți să petreceți o vacanță în una dintre stațiunile din Bulgaria, avantajul constă în faptul că vă veți putea deplasa cu mașina personală, distanța nefiind foarte mare. Albena este o stațiune de vacanță situată în partea nord-estică a Bulgariei, la o distanță de aproximativ 12 kilometri de stațiunea Balcik și la 30 de kilometri de Varna. Distanța dintre București și Albena diferă în funcție de traseul ales.

Citeste mai mult.

Albena - o destinație perfectă pentru o vacanță alături de cei mici

Stațiunea Albena este celebră în rândul celor care doresc să-și petreacă vacanța alături de copiii lor. Albena este foarte potrivită pentru familiile cu copii, oferindu-le acestora multă distracție atât în apă, cât și pe uscat, nisip auriu, aer curat, legume și fructe de sezon ieftine și hoteluri care și-au gândit ofertele astfel încât să acopere cât mai multe din cerințele acestei categorii de turiști.

Citeste mai mult.

Rămâneți activi pe perioada vacanței bucurându-vă de facilitățile sportive din Albena

Staţiunea Albena este consacrată pentru modul în care încurajează un stil de viaţă sănătos. Drept urmare, se mândreşte cu un număr incredibil de mare de instituţii sportive, oferind condiţii excelente celor care doresc să se bucure de un stil de viaţă sănătos. Datorită infrastructurii moderne şi a investiţiilor din ultimii ani, Albena se situează printre cele mai apreciate stațiuni sportive din Europa. În anul 2019, Albena a organizat peste 100 de evenimente și activități sportive, printre acestea numărându-se și cinci campionate europene.

Citeste mai mult.

Petreceti clipe incarcate de distractie si adrenalina in AquaMania

AquaMania, parcul acvatic situat la intrarea în Stațiunea Albena, este clasat al optulea cel mai bun parc acvatic din Europa, conform Tripadvisor. AquaMania are dimensiuni impresionante, măsurând 40.000 de metri pătrați, fiind aproximativ egal cu suprafața a cinci terenuri de fotbal.

Citeste mai mult.

Descoperă plajele mătăsoase din Albena

Una dintre cele mai mari atracții cu care Albena își încântă turiștii an de an este reprezentată de plaja sa extinsă și mătăsoasă. Plaja din Albena nu doar că se situează în topul plajelor de pe litoralul bulgăresc, ci este considerată și una dintre cele mai bune plaje din Europa.

Citeste mai mult.