Rămâneți activi pe perioada vacanței bucurându-vă de facilitățile sportive din Albena

     Staţiunea Albena este consacrată pentru modul în care încurajează un stil de viaţă sănătos. Drept urmare, se mândreşte cu un număr incredibil de mare de instituţii sportive, oferind condiţii excelente celor care doresc să se bucure de un stil de viaţă sănătos. Datorită infrastructurii moderne şi a investiţiilor din ultimii ani, Albena se situează printre cele mai apreciate stațiuni sportive din Europa. În anul 2019, Albena a organizat peste 100 de evenimente și activități sportive, printre acestea numărându-se și cinci campionate europene. Acestora li se adaugă hoteluri moderne cu centre SPA şi săli de sport. În Albena se pot practica peste 50 de sporturi, pentru toate vârstele, atât de către profesioniști, cât şi de către începători şi amatori. Plajele din Albena sunt amenajate cu terenuri de fotbal, volei, golf şi yoga. Puteţi fi siguri că în cazul în care nu o să vă limitaţi doar la relaxare pe plajă şi veţi dori să faceţi şi puţină mişcare, nu o să vă întoarceţi din vacanţă cu kilograme în plus. Iubitorilor de tenis le aducem la cunoştinţă că Albena îi aşteaptă cu un număr de 19 terenuri de tenis în aer liber şi 3 terenuri acoperite.

    Ce poate fi mai frumos decât un joc de volei alături de prieteni pe nisipul fin din Albena. Următoarele hoteluri vă oferă acces gratuit la un teren de volei pe plajă: Hotel .com, Flamingo Grand Hotel & Spa, Maritim Paradise Blue Hotel & Spa, Hotel Gergana, Hotel Laguna Beach, Hotel Laguna Mare, Hotel Malibu, Hotel Primasol Ralitsa Aquaclub & Villas, Hotel Calimera Ralitsa Superior ( Ex Primasol ), Hotel Sandy Beach, Hotel Boryana, Complex Orchidea, Hotel Dobrudja, Hotel Elitsa, Hotel Kaliakra Mare, Hotel Kaliopa, Hotel Magnolia, Hotel Nona, Hotel Oasis, Hotel Slavuna, Hotel Slavuna si  Hotel Panorama.

 Varna Albena poza

    În staţiunea bulgărească Albena sunt amenajate 12 locaţii pentru volei pe plajă7 stadioane de fotbal, 21 de piscine în aer liber, 4 piscine interioare, o arenă multifuncțională și facilități pentru echitație. Turiștii vor mai descoperi în stațiune săli de dans, ținte pentru tir cu arcul, board-uri de darts, săli de bowling, terenuri de mini golf, piste pentru bicicliști și piste de karting.O vacanţă poate fi o ocazie potrivită pentru a descoperi şi învaţa lucruri noi. Dacă vă petreceţi vacanţa în Albena puteţi alege dintre 3 cluburi şi 3 terenuri de golf. Bulgaria este o destinație de golf relativ nouă, avantajul său fiind faptul că se bucură de foarte multe zile însorite, iubitorii de golf putând practica acest sport timp de 10 luni pe an. Thracian Cliffs Golf & Beach Resort este încadrat de stânci și de apa albastră a Mării Negre. Terenul de golf se află la 30 de minute distanță de centrul stațiunii Albena. Situat în raza Hotelului Marina Village, terenul oferă jucătorilor o atmosferă plăcută, aceștia putând servi o băutură înainte jocului, iar după se pot retrage pentru a discuta cele mai interesante părți ale jocului. Turiștii își pot achiziționa echipamente, îmbrăcăminte și mingii de golf de la serviciul Pro Shop. Black Sea Rama Golf este un teren de golf situat la circa 25 de kilometri de Albena. Acesta este un teren de golf ce se bucură de o priveliște extraordinară asupra Mării Negre. Iubitorii de golf vor putea să practice sportul lor preferat într-o atmosferă minunată, pe un teren scăldat de razele soarelui. Terenul se bucură de vestiare și magazine foarte bine întreținute. Turiștii vor putea beneficia și de serviciile unui restaurant. Lighthouse Golf Spa & Resort este situat în apropiere de Capul Kaliakra, la circa 30 de minute distanță de mers cu mașina de Albena. Aici vă puteți bucura de un teren verde și de o coastă spectaculoasă. Vederea spre Marea Neagră este de-a dreptul unică.

 Varna Albena poza

      Cele mai multe hoteluri din Albena oferă turiștilor multiple posibilități de a practica sport. Astfel, Hotel Malibu, situat la 150 de metri distanţă de plajă, este înconjurat de un parc cu vegetaţie luxuriantă, cu o piscină în aer liber şi terenuri de tenis. Hotel Kaliakra Beach, un hotel ce este despărţit de plajă doar de către zona de promenadă își întâmpină turiștii servicii sportive dintre cele mai diverse. Turiştii care aleg să se cazeze la acest hotel vor putea dispune de facilităţi sportive şi de divertisment, precum terenuri de tenis şi de minigolf. Maritim Paradise Blue Hotel & Spa, inaugurat în ianuarie 2017, își întâmpină turiștii cu o piscină exterioară cu vedere la mare, o piscină interioară și un centru spa cu o varietate de tratamente. Printre facilitățile acestui hotel se numără și un teren de tenis. Hotel Kaliakra Beach se bucură de o locație privilegiată, fiind situat pe malul mării. Turiștii care optează pentru această opțiune de cazare vor putea practica volei pe plajă, minigolf, tenis, tenis de masă, baschet și biliard. Flamingo Grand Hotel & Spa este situat în partea centrală a stațiunii Albena și oferă turiștilor posibilitatea de a se bucura de 3 piscine exterioare și o piscină interioară. Oapeții pot practica o mare varietate de sporturi, precum tenis, minigolf, baschet, squash, tenis de masă, biliard și echitație. Hotel Calimera Ralitsa Superior ( Ex Primasol ) este situat într-o zonă liniștită, la aproximativ 900 de metri de plajă. Oaspeții au la dispoziție acces gratuit la un parc acvatic cu piscine și tobogane cu apă. Facilitățile acestui hotel includ un teren de volei, un teren de fotbal, baschet, gimnastică aerobică, accesul la un centru de fitness. Contra cost aceștia se pot bucura de teren și lecții de tenis, echitație, yoga și un centru de închiriere biciclete.

 Varna Albena poza

  Hotel Sandy Beach este situat în centrul stațiunii, la circa 100 de metri de plajă. Oaspeții acestui hotel se pot bucura de diverse sporturi, ca: baschet, volei pe plajă, tenis de masă, tenis, squash şi biliard. Hotel Kaliopa este situat pe malul mării din Albena. Turiştii cazaţi aici se vor putea bucura de o piscină exterioară şi de volei pe plajă. Contra cost vor putea practica şi tenis, tenis de masă, mini golf, biliard, fotbal şi baschet. Hotel Gergana este situat pe malul mării, în apropierea Rezervaţiei Baltata. Turiştii care aleg să se cazeze la acest hotel vor beneficia de acces gratuit la o piscină exterioară şi una interioară, sala de fitness, tenis de masă, volei şi fotbal pe plajă şi gimnastică aerobică şi acvatică. Acestora li se adaugă şi alte facilităţi contra cost, precum posibilitatea de a se bucura de un teren de tenis și unul de fotbal. Turiștii pot de asemenea să facă yoga sau să joace biliard.

     Înconjurat de verdeață, Vita Park Hotel & Villas este situat la aproximativ 900 de metri de plajă, în partea de sud-vest a stațiunii Albena. Oaspeții acestui hotel beneficiază de acces gratuit la parcul acvatic Aqua Mania, situat la 5 minute de mers pe jos, și se pot bucura și de o piscină exterioară. Contra cost pot practica echitație, yoga și biliard. Situat în centrul orașului Albena, la 50 de metri de plajă, Hotel Laguna Mare oferă o piscină în aer liber și servicii all inclusive. Aici se pot practica diverse sporturi, inclusiv sporturi nautice, volei pe plajă, tenis, fotbal, baschet, biliard și multe altele. Contra cost oaspeții acestui hotel se pot bucura de un teren și o școală de tenis. Un alt hotel ce oferă condiții excelente pentru iubitorii de sport este Complex Orchidea, situat la 900 de metri de plajă. Hotelul este înconjurat de un parc fermecător de unde veți avea vedere spre mare. Turiștilor li se pune la dispoziție o piscină în aer liber. De asemenea, aceștia pot practica windsurfing, scufundări, volei pe plajă, tenis, squash și biliard. Situat la 750 de metri de plajă și în zona superioară a parcului din Albena, Hotel Magnolia oferă clienților săi servicii all inclusive. În cadrul Hotelului Magnolia, oaspeții se pot bucura de o varietate de sporturi, inclusiv windsurfing, scufundări, squash, biliard, volei pe plajă, fotbal, minigolf, călărie și tenis de masă. Facilitățile acestui hotel includ teren de tenis. Hotel Kaliakra Beach este situat pe plajă, aproape de Rezervația Baltata din Albena. Oferă vedere frumoasă la Marea Neagră și la rezervație. Turiștii care optează pentru această variantă de cazare se vor putea bucura de diverse sporturi, inclusiv sporturi nautice, tenis, minigolf, fotbal, baschet și tenis de masă.

 Varna Albena poza

 

Septembrie - perioada potrivită pentru a vă bucura de un sejur pe plaja din stațiunea Albena

 Deși luna septembrie este prima lună de toamnă, vremea este încă prielnică vacanțelor, deoarece temperaturile sunt plăcute, iar cantitatea de precipitații este redusă, septembrie fiind cea mai uscată lună a anului, plouând doar 3 zile din lună.

Citeste mai mult.

Măsurile de prevenție luate în stațiunea Albena în vederea limitării răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus

Odată cu răspândirea atât de rapidă virusului COVID-19, ne confruntăm cu toții cu o situație inedită, care a creat un climat de incertitudine în ceea ce privește călătoriile și turismul. Cu toate acestea, trebuie să ne adaptăm la noile condiții, astfel încât să ne putem în continuare bucura de micile plăceri ale vieții, așa cum sunt vacanțele.

Citeste mai mult.

Bucurați-vă de facilitățile în materie de sport și agrement ce vă sunt puse la dispoziție de unitățile de cazare din Albena

Stațiunea Albena se evidențiază față de celelalte stațiuni de pe teritoriul Bulgariei, datorită grijii pentru natură. Astfel, plaja și apa mării sunt deosebit de curate, iar unitățile de cazare de aici se axează pe utilizarea resurselor de energie regenerabile. Turiștii vor putea alege dintre unități de cazare pentru toate bugetele, multe dintre ele oferind numeroase facilități în materie de sport și agrement, astfel încât oaspeții lor să se bucure de un sejur animat și plăcut. 

Citeste mai mult.

Informații utile pentru turiștii care vor să călătorească în Albena cu mașina personală

 Dacă alegeți să petreceți o vacanță în una dintre stațiunile din Bulgaria, avantajul constă în faptul că vă veți putea deplasa cu mașina personală, distanța nefiind foarte mare. Albena este o stațiune de vacanță situată în partea nord-estică a Bulgariei, la o distanță de aproximativ 12 kilometri de stațiunea Balcik și la 30 de kilometri de Varna. Distanța dintre București și Albena diferă în funcție de traseul ales.

Citeste mai mult.

Albena - o destinație de vacanță ideală pentru seniori

Albena este o stațiune de vară de tip închis, situată pe coasta de nord a Bulgariei. Este una dintre cele mai plăcute staţiuni ale Bulgariei, având o linie de coastă imensă și o infrastructură modernă. Albena atrage an de an sute de mii de turişti, fiind populară, în special, în rândul familiilor cu copii și a turiştilor în vârstă. Stațiunea estivală Albena combină o plajă minunată acoperită cu nisip, aerul curat și ape minerale cu temperaturi de 30 grade, oferind astfel condiții minunate pentru o vacanță wellness.

Citeste mai mult.

Albena - o destinație perfectă pentru o vacanță alături de cei mici

Stațiunea Albena este celebră în rândul celor care doresc să-și petreacă vacanța alături de copiii lor. Albena este foarte potrivită pentru familiile cu copii, oferindu-le acestora multă distracție atât în apă, cât și pe uscat, nisip auriu, aer curat, legume și fructe de sezon ieftine și hoteluri care și-au gândit ofertele astfel încât să acopere cât mai multe din cerințele acestei categorii de turiști.

Citeste mai mult.

Petreceti clipe incarcate de distractie si adrenalina in AquaMania

AquaMania, parcul acvatic situat la intrarea în Stațiunea Albena, este clasat al optulea cel mai bun parc acvatic din Europa, conform Tripadvisor. AquaMania are dimensiuni impresionante, măsurând 40.000 de metri pătrați, fiind aproximativ egal cu suprafața a cinci terenuri de fotbal.

Citeste mai mult.

Descoperă plajele mătăsoase din Albena

Una dintre cele mai mari atracții cu care Albena își încântă turiștii an de an este reprezentată de plaja sa extinsă și mătăsoasă. Plaja din Albena nu doar că se situează în topul plajelor de pe litoralul bulgăresc, ci este considerată și una dintre cele mai bune plaje din Europa.

Citeste mai mult.