Petreceti clipe incarcate de distractie si adrenalina in AquaMania

      AquaMania, parcul acvatic situat la intrarea în Stațiunea Albena, este clasat al optulea cel mai bun parc acvatic din Europa, conform Tripadvisor. AquaMania are dimensiuni impresionante, măsurând 40.000 de metri pătrați, fiind aproximativ egal cu suprafața a cinci terenuri de fotbal. Aquapark-ul a fost proiectat și construit de către Archeon Arhitects and Engineers, iar toboganele sale au fost achiziționate de la ProSlide, lider canadian în amenajarea parcurilor acvatice. Lucrările de construcție au început în anul 2013, proiectul fiind finalizat în luna august 2014.

        Acesta oferă distracție garantată pentru turiștii de toate vârstele și este una dintre cele mai apreciate atracții din Albena. ProRacer-ul pune la dispoziția turiștilor 4 piste, cu o lungime de 315 metri. Zilnic se organizează concursuri, astfel încât sigur vă veți amuza pe cinste, însă pentru a putea accesa această distracție trebuie să aveți peste 120 de centrimetri înălțime. Tornado este singura atracție de acest gen din Europa și măsoară 191 metri lungime. Turiștii care nu sunt atât de amatori de adrenalină, pot opta pentru distracții ceva mai facile, cum ar fi: Lazy River și Wild River. După cum le spune și numele cele două distracții sunt dispuse sub forma unor râuri, primul dintre acestea fiind lin, iar cel de-al doilea ceva mai palpitant, apa izbindu-se de canioanele de piatră. Iubitorii competițiilor pot încerca SpaceRacer, unde se vor întrece pe toboganele cu lumini și sisteme de cronometrare. Mammoth este cel mai mare tobogan din aquapark, fiind o alternativă de distracție pentru întreaga familie sau întregul grup de prieteni, aici funcționând colace pentru patru persoane. Au acces și copiii sub 12, dar doar dacă sunt însoțiți de către adulți. Megatubul cu arcuri măsoară 183 de metri, iar distracția este garantată. FreeFall este un tobogan pentru pasionații de adrenalină, cei 77 de metri lungime oferind cădere liberă și rapidă. O altă distracție de neratat din AquaMania este Star Tunell. Acesta se prezintă ca un tunel spațios, care te invită să urmărești parcursul unei nave pierdute într-un paradis acvatic. Pe teritoriul parcului acvatic se întâlnesc numeroase fântâni sculptate în piatră, acestea difuzând apă sub diverse forme și culori. AquaMania prevede și o zonă special amenajată pentru copii. Cei mici se vor putea bucura de tobogane cu cădere lină și alte distracții adecvate vârstei lor, multe dintre ele imitând, la o scară mai mică, distracțiile adulților: Kids Tornado, Kids Race, Kids Twister, Kids Mini River, Turtle Spece Dek, Turtle Fontain și Laguna Balboa.

 Varna Albena poza

        Parcul acvatic funcționează începând cu data de 01.06.2020 până la 15.09. 2020. Pe suprafața parcului acvatic sunt prezente gelaterii și baruri, de unde puteți achiziționa băuturi răcoritoare și diverse gustări. Tarifele diferă în funcție de perioadă, în intervalul 23.06 - 06. 09, costurile de intrare fiind mai ridicate. De asemenea, tarifele variază și în funcție de intervalul orar și în funcție de înălțime. Contra cost, vă pot fi puse la dispoziție prosoape și seifuri. Turiști cazați la Hotel Calimera Ralitsa Superior ( Ex Primasol ), Hotel Primasol Ralitsa Aquaclub & Villas și  Hotel Nona au acces gratuit la parcul acvatic din stațiune. Pe lângă amintirile plăcute, puteți rămâne și cu niște fotografii reușite, parcul dispunând de fotografi profesioniști gata să vă imortalizeze în cele mai inedite ipostaze. Fotografiile pot fi apoi achiziționate de către doritori.

 Varna Albena poza

       

 

Septembrie - perioada potrivită pentru a vă bucura de un sejur pe plaja din stațiunea Albena

 Deși luna septembrie este prima lună de toamnă, vremea este încă prielnică vacanțelor, deoarece temperaturile sunt plăcute, iar cantitatea de precipitații este redusă, septembrie fiind cea mai uscată lună a anului, plouând doar 3 zile din lună.

Citeste mai mult.

Măsurile de prevenție luate în stațiunea Albena în vederea limitării răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus

Odată cu răspândirea atât de rapidă virusului COVID-19, ne confruntăm cu toții cu o situație inedită, care a creat un climat de incertitudine în ceea ce privește călătoriile și turismul. Cu toate acestea, trebuie să ne adaptăm la noile condiții, astfel încât să ne putem în continuare bucura de micile plăceri ale vieții, așa cum sunt vacanțele.

Citeste mai mult.

Bucurați-vă de facilitățile în materie de sport și agrement ce vă sunt puse la dispoziție de unitățile de cazare din Albena

Stațiunea Albena se evidențiază față de celelalte stațiuni de pe teritoriul Bulgariei, datorită grijii pentru natură. Astfel, plaja și apa mării sunt deosebit de curate, iar unitățile de cazare de aici se axează pe utilizarea resurselor de energie regenerabile. Turiștii vor putea alege dintre unități de cazare pentru toate bugetele, multe dintre ele oferind numeroase facilități în materie de sport și agrement, astfel încât oaspeții lor să se bucure de un sejur animat și plăcut. 

Citeste mai mult.

Informații utile pentru turiștii care vor să călătorească în Albena cu mașina personală

 Dacă alegeți să petreceți o vacanță în una dintre stațiunile din Bulgaria, avantajul constă în faptul că vă veți putea deplasa cu mașina personală, distanța nefiind foarte mare. Albena este o stațiune de vacanță situată în partea nord-estică a Bulgariei, la o distanță de aproximativ 12 kilometri de stațiunea Balcik și la 30 de kilometri de Varna. Distanța dintre București și Albena diferă în funcție de traseul ales.

Citeste mai mult.

Albena - o destinație de vacanță ideală pentru seniori

Albena este o stațiune de vară de tip închis, situată pe coasta de nord a Bulgariei. Este una dintre cele mai plăcute staţiuni ale Bulgariei, având o linie de coastă imensă și o infrastructură modernă. Albena atrage an de an sute de mii de turişti, fiind populară, în special, în rândul familiilor cu copii și a turiştilor în vârstă. Stațiunea estivală Albena combină o plajă minunată acoperită cu nisip, aerul curat și ape minerale cu temperaturi de 30 grade, oferind astfel condiții minunate pentru o vacanță wellness.

Citeste mai mult.

Albena - o destinație perfectă pentru o vacanță alături de cei mici

Stațiunea Albena este celebră în rândul celor care doresc să-și petreacă vacanța alături de copiii lor. Albena este foarte potrivită pentru familiile cu copii, oferindu-le acestora multă distracție atât în apă, cât și pe uscat, nisip auriu, aer curat, legume și fructe de sezon ieftine și hoteluri care și-au gândit ofertele astfel încât să acopere cât mai multe din cerințele acestei categorii de turiști.

Citeste mai mult.

Rămâneți activi pe perioada vacanței bucurându-vă de facilitățile sportive din Albena

Staţiunea Albena este consacrată pentru modul în care încurajează un stil de viaţă sănătos. Drept urmare, se mândreşte cu un număr incredibil de mare de instituţii sportive, oferind condiţii excelente celor care doresc să se bucure de un stil de viaţă sănătos. Datorită infrastructurii moderne şi a investiţiilor din ultimii ani, Albena se situează printre cele mai apreciate stațiuni sportive din Europa. În anul 2019, Albena a organizat peste 100 de evenimente și activități sportive, printre acestea numărându-se și cinci campionate europene.

Citeste mai mult.

Descoperă plajele mătăsoase din Albena

Una dintre cele mai mari atracții cu care Albena își încântă turiștii an de an este reprezentată de plaja sa extinsă și mătăsoasă. Plaja din Albena nu doar că se situează în topul plajelor de pe litoralul bulgăresc, ci este considerată și una dintre cele mai bune plaje din Europa.

Citeste mai mult.