Oferte Cazare - Litoral Varna, Bulgaria ☀️ 2024

Cazare - Litoral Varna 2024

Varna  este al treilea oraș  ca mărime din Bulgaria și cel mai important centru de pe coasta Mării Negre, o poartă de acces pentru turiștii străini, dar și un important centru cultural, cu muzee, festivaluri de artă și operă. Orașul este situat în Nord-Estul Bulgariei, fiind amplasat pe malul Mării Negre și a Lacului Varna. Are o populație de aproximativ 335.177 persoane și o suprafață de 205 kilometri pătrați. Orașul Varna este supranumit adesea „capitala maritimă” sau „capitala de vară a Bulgariei” și este un important centru artistic și educațional, în același timp, fiind un punct de legătură între Orientul Mijlociu și Europa de Vest.

Citeste mai mult

Regiunea Litoral Varna 2024 face parte din Bulgaria.

In regiunea Varna sunt 297 hoteluri, din care 19 hoteluri de 5 stele, 110 de hoteluri de 4 stele, 127 de hoteluri de 3 stele, 36 de hoteluri de 2 stele, 5 hoteluri de o stea.

Filtre Litoral Varna 2024

Filtreaza hotelurile din Varna pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Varna pe baza tipului de masa:

Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Zdravets incepand cu 1,171.00 €
Plecare 1 Septembrie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Dionis incepand cu 287.00 €
Plecare 9 Septembrie 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Spa Hotel Sirius Beach incepand cu 335.00 €
Plecare 12 Mai 2024, 7 nopti, All inclusive
In Balcic sunt 36 hoteluri, din care 2 hoteluri de 5 stele, 5 hoteluri de 4 stele, 16 hoteluri de 3 stele, 11 hoteluri de 2 stele, 2 hoteluri de o stea.
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Dobrudja incepand cu 628.00 €
Plecare 29 Iulie 2024, 7 nopti, Mic dejun
In Kranevo sunt 30 hoteluri, din care 3 hoteluri de 5 stele, 5 hoteluri de 4 stele, 11 hoteluri de 3 stele, 11 hoteluri de 2 stele.
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Toro Negro incepand cu 270.00 €
Plecare 1 Iulie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Vemara Club incepand cu 357.00 €
Plecare 1 Iunie 2024, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Marina incepand cu 758.00 €
Plecare 20 Mai 2024, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Lotos incepand cu 1,171.00 €
Plecare 1 Septembrie 2024, 7 nopti, Mic dejun

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Varna, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Descoperă Varna, „capitala de vară a Bulgariei”

Datorită așezării sale geografice, orașul se bucură de o climă blândă pe întreg parcursul anului. Cea mai rece perioadă a anului debutează în luna decembrie și se menține până în luna martie, când temperatura medie se situează între 5 și 10 grade Celsius. Pe timpul verii temperaturile variază între 25 și 35 grade Celsius, lunile cele mai potrivite pentru plajă fiind: iulie și august. Zona orașului Varna este populară în rândul turiștilor datorită plajelor sale largi, apelor calde ale  mării, dar este cunoscută și pentru izvoarele minerale cu proprietăți curative.

Varna a devenit un centru comercial important începând cu secolul al VI-lea î. Hr., când grecii au înființat în zonă o colonie de negustori numită Odessos, adică „orașul pe apă”. În perioada romană, a fost un oraș-stat independent, cunoscând o dezvoltare spectaculoasă, încât avea propria  monedă. Până în secolul al VII-lea, când Varna a primit numele actual, a fost condusă de perși, traci, romani și slavi. În a doua parte a secolului al VIII-lea, orașul a fost încorporat în regatului Bulgariei și s-a dezvoltat atât ca oraș portuar, cât și ca fortăreață, având un sistem de apărare complex format din trei cetăți situate la Capul GalataCapul Sf. Dimitar și Petrici. În perioada medievală, orașul s-a aflat sub stăpânire bizantină, iar, mai târziu, sub stăpânire otomană. Astfel, influența orientală s-a răspândit în întregul oraș, sub formă de moschei, konak-e și băi turcești. În 1878, în urma Războiului Ruso-Turc, orașul a fost eliberat de sub ocupația Imperiului Otoman. În anul 1949, Varna a fost redenumită Stalin, pentru a comemora cea de-a 70-a aniversare a conducătorului rus. Denumirea nu a dăinuit, în 1956 decizia fiind anulată.

poza Descoperă Varna, „capitala de vară a Bulgariei”

În arhitectura orașului modern predomină influența europeană, aceasta îmbinându-se armonios cu elemente arhitecturale bizantine, arabe, maure și armene, și fiind îmbogățită cu ornamente egiptene. Varna este un oraș cosmopolit și vesel care vă va încânta cu siguranță, fiind ca un creuzet ce oferă turiștilor plaje însorite, istorie, muzee, o multitudine de hoteuri, baruri, restaurante și magazine. Să începem periplu nostru prin Varna cu Piața Nezavisimost. Aceasta este piața principală a orașului, cunoscută ca o zonă de promenadă, unde localnicii și turiștii se opresc pentru a savura o cafea. La Nord de piață veți descoperi Catedrala Adormirii Maicii Domnului, a doua clădire religioasă ca mărime din Bulgaria, care impresionează prin grandoarea oferită de cele șase cupole aurii, inspirate după modelul catedralei din St. Petersburg. Catedrala reprezintă simbolul oficial al orașului Varna, a fost sfințită în anul 1910, însă picturile de pe zidul central au fost finalizate mult mai târziu, în anul 1950.

poza Descoperă Varna, „capitala de vară a Bulgariei”

Un alt obiectiv turistic al orașului este reprezentat de Muzeul de Arheologie. Muzeul este situat la intersecția străzilor Maria Luiza și Slivnița și funcționează în clădirea unei școli vechi construită în stilul Renașterii Naționale. Este considerat ca fiind unul dintre cele mai frumoase muzee din țară, iar pentru turiștii străini pune la dispoziție aproximativ 100.000 de explicații detaliate în limba engleză. În ciuda numelui, muzeul prezintă două secțiuni, una de arheologie și alta de artă. Atracția principală din secțiunea de arheologie este o colecție de obiecte de aur, vechi de 6.000 de ani. Acestea au fost descoperite în anul 1972 într-o necropolă ce datează din Epoca Bronzului. Colecția cuprinde aproximativ 3000 de artefacte, despre care se crede că ar fi cele mai vechi exemple de aur prelucrat din lume. Un alt muzeu ce merită vizitat este Muzeul Renașterii Naționale. Muzeul este situat într-o clădire care datează din anul 1861 și prezintă vizitatorilor exponate ce au stat mărturie în lupta de iluminare religioasă și în lupta pentru obținerea independenței naționale. La Sud de muzeu veți descoperi Biserica Armeană, o bisericuță ce datează din secolul al XIX-lea, funcționând până în prezent.

Băile termale romane din secolul al II-lea reprezintă ruinele celei mai mari construcții publice romane din Bulgaria. Inițial acestea măsurau în jur de 7000 de metri pătrați, iar în înălțime având 20 de metri.  S-a conservat doar o parte a clădirii din cărămidă roșie, putându-se observa chiar rămășițe de mozaic. Băile au fost proiectate simetric, fiecare cameră îndeplinind o anumită funcție. Cei care se îmbăiau aici treceau prin apa rece din frigidarium, apoi prin apă călduță în tepidarium și apă fierbinte în caldarium. La final puteau folosi sala de sport sau palaestra (terenul de sport). Lângă Băile termale este amplasată Biserica Sf. Atanasie, aceasta a fost construită în stilul Renașterii Naționale și prezintă o frumoasă terasă și un interior sculptat și aurit. Aici veți putea admira o frumoasă expoziție de icoane pictate.

poza Descoperă Varna, „capitala de vară a Bulgariei”

Un tur al Muzeului Etnografic vă va introduce într-o atmosferă specială, aici putând observa frânturi din viața localnicilor de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea. Muzeul păstrează costume autohtone, obiecte din viața cotidiană a localnicilor și diverse obiecte de meșteșugărit. Un muzeu mai neobișnuit este Muzeul Medicinei, unicul muzeu de acest gen din întreaga Peninsulă Balcanică. Muzeul Marinei este un alt muzeu interesant din Varna. Acesta a fost înființat în anul 1920 și îi poartă pe vizitatori prin istoria orașului, de la origini și până în prezent. În grădinile acestuia se pot admira ancore vechi, puști și primul dragor al țării. Pentru o plimbare plăcută și relaxantă vă sfătuim să vizitați Grădinile Mării. Straturile de flori au fost plantate la sfârșitul secolului al XIX-lea, iar în prezent formează un parc plăcut și elegant. De asemenea, parcul cuprinde un amfiteatru, un observator, un planetariu și o grădină zoologică, iar teatrul de vară găzduiește festivaluri precum Zilele Muzicii din Varna și Vara Varna. O atracție populară a Varnei este Delfinariul. Acesta oferă spectacole regulate la fiecare 45 de minute, uneori participând la acestea și actori sau clovni. Ocazional vizitatorii pot hrăni delfinii.

poza Descoperă Varna, „capitala de vară a Bulgariei”

Oraș al culturii, în Varna sunt organizate anual un număr mare de festivaluri. Astfel, la sfârșitul lunii mai are loc concursul Adunarea Internațională a Corurilor. Vara Varna este cel mai important festival organizat în oraș, având o tradiție de 80 de ani. Are loc în luna iunie și este un festival de muzică clasică cu spectacole de înaltă clasă. În luna august sunt organizate festivaluri de folk și de film, iar în luna octombrie are loc un festival de păpuși și festivalul internațional de grafică. În Varna veți descoperi numeroase restaurante, atât  cu specific național, cât și restaurante care servesc preparate aparținând bucătăriei internaționale. „Capitala de vară a Bulgariei” se bucură de o viață de noapte foarte activă, considerându-se chiar că orașul nu doarme niciodată.

Pobiti Kamani - una dintre cele mai fascinante atracții turistice a Bulgariei

   Pobiti Kamani este una dintre cele mai fascinante atracții turistice naturale ale Bulgariei.  Pobiti Kamati, cunoscută și ca Pădurea de Piatră, este situată la circa 25 de kilometri de orașul Varna, în sigura zonă deșertică a Bulgariei, și atrage turiști din întreaga Europă. La prima vedere, coloanele de piatră par a fi rămășițele unui templu antic, însă acestea nu au nimic în comun cu existența umană.  Coloanele de piatră ce se aseamănă cu trunchiurile unor copaci sunt situate pe o suprafață de 253 hectare, de-a lungul litoralului Mării Negre.

Citeste mai mult.

Festivalul Antic și Medieval din Varna

Festivalul Antic și Medieval „Noul Început” din Varna se desfășoară în Parcul Istoric din satul Neofit Rilski. Parcul Istoric este primul complex natural și istoric de acest tip de pe cuprinsul Bulgariei și este situat la 33 kilometri de Varna, în satul Neofit Rilski.

Citeste mai mult.

Atracții istorice Varna: Cetatea Ovech

 Cetatea Ovech este situată la circa 50 kilometri distanță de Varna și la 410 kilometri distanță de Sofia, în apropierea orașului Provadia. Cetatea este dispusă pe un platou din est-ul orașului Provadia.  Cercetările efectuate în zonă au dezvăluit că fortificația Ovech a fost locuită între secolele III-XVII, cu câteva intreruperi în primele decenii ale secolelor VII-XI. Rând pe rând, tracii, romanii, bizantinii, bulgarii și turcii au înțeles importanța strategică a cetății și au folosit-o în sens defensiv.

Citeste mai mult.

Atracții naturale Varna: Peștera Devetashka

  Peștera Devetashka este situată la 20 de minute distanță de Cascadele Krushuna, la 18 kilometri nord-est de Lovech și la 2 kilometri distanță de Devetachi. În zona intrării, Peștera Devetashka are o înălțime de circa 30 metri și o lățime de 35 metri. După circa 40 de metri de la intrare, peștera se lărgește, formând un hol spațios, care se întinde pe o suprafață de 2400 metri pătrați.

Citeste mai mult.

Atracții turistice Varna: Mănăstirea Rupestră din Shashkanite

     Mănăstirea în stâncă este situată în localitatea Shashkanite, la circa un kilometru nord-est de orașul Provadia.  Lăcașul de cult are în componența sa 10 chilii, situate la o înălțime de 30 metri. Chiliile au fost tăiate în stânci verticale. Mănăstirea săpată în stâncă a fost locuită între secolele XII-XIII, iar mai apoi a fost abandonată.  În prezent, pentru turiștii care doresc să viziteze mănăstirea s-a construit un pod suspendat metalic.

Citeste mai mult.

Informații utile pentru cei care doresc să călătorească cu mașina personală în Varna

 O vacanță în una dintre stațiunile de pe litoralul Bulgariei poate fi o idee minunată pentru vară, deoarece, distanța fiind relativ mică ,vă puteți deplasa și cu mașina personală, fără ca drumul să vi se pară excesiv de obositor. Regiunea Varna este situată în estul Bulgariei, învecinându-se cu regiunile Dobrici, Șumen și Burgas.

Citeste mai mult.

Grădinile Mării - Oază de relaxare în inima orașului Varna

Parcul Grădinile Mării, cunoscut și sub numele de Parcul Primorski, este unul dintre simbolurile orașului Varna. Parcul se desfășoară de-a lungul întregii alei litorale, având o suprafață de 82000 de metri pătrați.

Citeste mai mult.