Măsurile de prevenție luate în stațiunea Albena în vederea limitării răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus

    Odată cu răspândirea atât de rapidă virusului COVID-19, ne confruntăm cu toții cu o situație inedită, care a creat un climat de incertitudine în ceea ce privește călătoriile și turismul. Cu toate acestea, trebuie să ne adaptăm la noile condiții, astfel încât să ne putem în continuare bucura de micile plăceri ale vieții, așa cum sunt vacanțele. Vacanțele sunt un bun prilej pentru relaxare, iar stațiunea Albena își dorește ca oaspeții săi să se simtă confortabil și să petreacă un sejur lipsit de griji. Unitățile de cazare din stațiunea Albena au luat toate măsurile necesare astfel încât sănătatea și bunăstarea turiștilor să nu fie în niciun fel afectate pe durata sejurului petrecut aici. Stațiunea a luat toate măsurile de igienizare, astfel încât să se ralieze liniilor directoare ale Organizației Mondiale ale Sănătății, a Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor și a Ministerului Bulgar al Sănătății. Prin urmare, în stațiunea Albena accesul a fost restricționat, ceea ce face ca mediul să fie curat și sigur. Stațiunea Albena a integrat în staff-ul său un inspector sanitar-șef, care este în permanență la curent cu toate reglementările emise de Organizația Mondială a Sănătății, de Ministerul Sănătății și de către Centrele de Control și Prevenire a Bolilor. De asemenea, pe tot cuprinsul stațiunii au fost dispuse afișe informative privitoare la infecția cu noul coronavirus, în care se oferă informații detaliate privitoare la prevenirea transmiterii virusului. Pentru a limita într-un grad cât mai mare rata de răspândire a virusului, în stațiunea Albena au fost instalate stații cu dezinfectant pentru mâini, iar zonele care sunt atinse în mod frecvent sunt în permanență dezinfectate. Pentru siguranța turiștilor și a personalului stațiunii distanțarea socială este obligatorie, la fel fiind și purtarea măștii. Înainte de a ajunge în stațiunea Albena, toate autoturismele sunt dezinfectate (sașiu și anvelope).

    De asemenea, măsuri de protecție s-au luat și pentru persoanele care călătoresc cu autocarul, ajunse la destinație, acestea trebuie să urmeze instrucțiunile date. Tuturor oaspeților din stațiunea Albena le este luată temperatura la intrarea în stațiune. La intrarea în unitatea de cazare aleasă, turiștilor li se va lua temperatura iarăși, astfel încât să nu existe niciun risc. După aceasta, turiștilor li se va oferi dezinfectant. În cadrul hotelului nu se va permite ca distanțarea socială să nu fie respectată. Zona de lucru de la recepție va fi igienizată după fiecare oaspete înregistrat. În ceea ce privește camerele, se pune accentul pe dezinfectarea băilor și suprafețelor care sunt frecvent atinse, ca: întrerupătoare, mânerele ușilor, a ferestrelor și telecomenzile.

   Măsuri speciale vor fi luate și în cadrul restaurantelor. Astfel, înainte de a intra în local, oaspeții își vor dezinfecta mâinile, în acest scop fiindu-le puse la dispoziție distribuitoare special concepute. Personalul restaurantului se va asigura că oaspeții sunt poziționați la distanță unii de alții, iar localul nu este aglomerat. După fiecare masă, localul va fi în totalitate dezinfectat (podele, scaunele, mesele, fețele de mese, blatul barului, suprafețe bufetului și ustensilele folosite pentru servirea mâncărurilor și a băuturilor). De asemenea, toate automatele vor fi dezinfectate, la fel și butoanele lifturilor.

 Varna Albena poza

   Pentru prevenirea infecțiilor cu noul coronavirus, toate mijloacele de transport din Albena vor fi dezinfectate după fiecare cursă. La rândul lor, drumurile din stațiune vor fi spălate și dezinfectate în fiecare zi. La fel se va proceda și în cazul băncilor de pe cuprinsul stațiunii și a coșurilor de gunoi. Stațiunea Albena își îndeamnă oaspeții să respecte o serie de norme, pentru a nu-și pune în pericol nici sănătatea lor, nici pe a celor din jur. Astfel, turiștii vor trebui să respecte distanța socială, să se dezinfecteze de fiecare dată când e necesar, să urmeze instrucțiunile de pe panourile informative plasate în holurile unităților de cazare, să arunce ambalajele și consumabilele de unică folosință imediat după utilizare, iar, în cazul în care prezintă simptome specifice infectării cu noul coronavirus (febră, tuse seacă, oboseală, dureri de cap), trebuie să rămână în cameră și să sune la recepția hotelului.

 

 

 

 

 

 

Septembrie - perioada potrivită pentru a vă bucura de un sejur pe plaja din stațiunea Albena

 Deși luna septembrie este prima lună de toamnă, vremea este încă prielnică vacanțelor, deoarece temperaturile sunt plăcute, iar cantitatea de precipitații este redusă, septembrie fiind cea mai uscată lună a anului, plouând doar 3 zile din lună.

Citeste mai mult.

Bucurați-vă de facilitățile în materie de sport și agrement ce vă sunt puse la dispoziție de unitățile de cazare din Albena

Stațiunea Albena se evidențiază față de celelalte stațiuni de pe teritoriul Bulgariei, datorită grijii pentru natură. Astfel, plaja și apa mării sunt deosebit de curate, iar unitățile de cazare de aici se axează pe utilizarea resurselor de energie regenerabile. Turiștii vor putea alege dintre unități de cazare pentru toate bugetele, multe dintre ele oferind numeroase facilități în materie de sport și agrement, astfel încât oaspeții lor să se bucure de un sejur animat și plăcut. 

Citeste mai mult.

Informații utile pentru turiștii care vor să călătorească în Albena cu mașina personală

 Dacă alegeți să petreceți o vacanță în una dintre stațiunile din Bulgaria, avantajul constă în faptul că vă veți putea deplasa cu mașina personală, distanța nefiind foarte mare. Albena este o stațiune de vacanță situată în partea nord-estică a Bulgariei, la o distanță de aproximativ 12 kilometri de stațiunea Balcik și la 30 de kilometri de Varna. Distanța dintre București și Albena diferă în funcție de traseul ales.

Citeste mai mult.

Albena - o destinație de vacanță ideală pentru seniori

Albena este o stațiune de vară de tip închis, situată pe coasta de nord a Bulgariei. Este una dintre cele mai plăcute staţiuni ale Bulgariei, având o linie de coastă imensă și o infrastructură modernă. Albena atrage an de an sute de mii de turişti, fiind populară, în special, în rândul familiilor cu copii și a turiştilor în vârstă. Stațiunea estivală Albena combină o plajă minunată acoperită cu nisip, aerul curat și ape minerale cu temperaturi de 30 grade, oferind astfel condiții minunate pentru o vacanță wellness.

Citeste mai mult.

Albena - o destinație perfectă pentru o vacanță alături de cei mici

Stațiunea Albena este celebră în rândul celor care doresc să-și petreacă vacanța alături de copiii lor. Albena este foarte potrivită pentru familiile cu copii, oferindu-le acestora multă distracție atât în apă, cât și pe uscat, nisip auriu, aer curat, legume și fructe de sezon ieftine și hoteluri care și-au gândit ofertele astfel încât să acopere cât mai multe din cerințele acestei categorii de turiști.

Citeste mai mult.

Rămâneți activi pe perioada vacanței bucurându-vă de facilitățile sportive din Albena

Staţiunea Albena este consacrată pentru modul în care încurajează un stil de viaţă sănătos. Drept urmare, se mândreşte cu un număr incredibil de mare de instituţii sportive, oferind condiţii excelente celor care doresc să se bucure de un stil de viaţă sănătos. Datorită infrastructurii moderne şi a investiţiilor din ultimii ani, Albena se situează printre cele mai apreciate stațiuni sportive din Europa. În anul 2019, Albena a organizat peste 100 de evenimente și activități sportive, printre acestea numărându-se și cinci campionate europene.

Citeste mai mult.

Petreceti clipe incarcate de distractie si adrenalina in AquaMania

AquaMania, parcul acvatic situat la intrarea în Stațiunea Albena, este clasat al optulea cel mai bun parc acvatic din Europa, conform Tripadvisor. AquaMania are dimensiuni impresionante, măsurând 40.000 de metri pătrați, fiind aproximativ egal cu suprafața a cinci terenuri de fotbal.

Citeste mai mult.

Descoperă plajele mătăsoase din Albena

Una dintre cele mai mari atracții cu care Albena își încântă turiștii an de an este reprezentată de plaja sa extinsă și mătăsoasă. Plaja din Albena nu doar că se situează în topul plajelor de pe litoralul bulgăresc, ci este considerată și una dintre cele mai bune plaje din Europa.

Citeste mai mult.