Albena - o destinație perfectă pentru o vacanță alături de cei mici

    Stațiunea Albena este celebră în rândul celor care doresc să-și petreacă vacanța alături de copiii lor. Albena este foarte potrivită pentru familiile cu copii, oferindu-le acestora multă distracție atât în apă, cât și pe uscat, nisip auriu, aer curat, legume și fructe de sezon ieftine și hoteluri care și-au gândit ofertele astfel încât să acopere cât mai multe din cerințele acestei categorii de turiști. Plaja din Albena este curată, cu nisip auriu, prin urmare, copiii vor putea construi cu plăcere castele și fortărețe de nisip. Marea de lângă țărm este puțin adâncă, părinții putând cu ușurință să-și învețe copiii să înoate. Adâncimea apei este superficială, cei mici putându-se bălăci în voie. Aceștia vor fi în deplină siguranță, deoarece la fiecare 100 metri există turnuri cu salvamari.  În hotelurile din Albena, piscinele sunt dezinfectate, apa din ele  fiind caldă și curată, astfel încât nu veți risca o îmbolnăvire a copiilor de vârste fragede.
     Micuţii dumneavoastră se vor putea bucura de numeroase parcuri de distracţie, locuri de joacă, trenuleţe, camere de joacă, tobogane, piscine speciale pentru copii, mini-cluburi, programe de animație, grădiniţe şi altele. Stațiunea pune la dispoziția familiilor cu copii 21 de locuri de joacă  și peste 20 de piscine speciale pentru cei mici. Cele mai multe dintre hotelurile din Albena oferă meniuri speciale pentru copii și bebeluși, pătuțuri, scaune speciale și jocuri electrice. Animatorii hotelurilor se ocupă de copii, organizând pentru ei concursuri, exerciții și discoteci, vacanța căpătând astfel un farmec cu totul aparte și impregânându-se în memoria micuților dumneavoastră. Contra cost, părinţii pot beneficia în unele hoteluri precum Hotel Flamingo,Hotel Arabella Beach, Hotel Kaliakra Mare, Hotel Boryana, Hotel Kompas şi Hotel Nona de serviciile unei bone.  Cei mici se pot bucura de Luna Park, karting, skateboard school, minigolf, discoteci pentru copii. Bulgarii au creat o adevărată infrastructură pentru micii turiști, fapt ce atrage pe litoralul din Albena zeci de mii de familii.
 Varna Albena poza
    Luna Park este un parc de distracții, ce se aseamănă cu un oraş în miniatură, cu case, tobogane și trambuline gonflabile, pistă de karting, carusel și bărcuțe. Copii mai mari pot încerca bungee jumping şi rodeo. Din parc se pot închiria biciclete pe două sau trei roţi cu care cei mici să se plimbe în voie. Părinţii îşi pot răsfăţa micuţii cu o gustare delicioasă într-una din cafenele din parc sau îi pot îndulci cu tradiționala vată de zahăr. Micuții dumneavoastră se pot bucura de activități culturale precum Childrenʹs Fest, concerte, teatru de păpuși, concursuri de desen și altele.
Un mare plus îl reprezintă și faptul că Albena este situată destul de aproape de România, astfel încât copiii vor suporta drumul destul de bine.  Stațiunea Albena se bucură de trei parcuri acvatice unde cei mici își pot lua doza de adrenalină. O zi petrecută în aceste parcuri acvatice este modalitatea perfectă de a experimenta mai multă distracție și voie bună. AquaMania este un loc potrivit nu numai pentru copii, ci și pentru tineri și adulți. Aquapark-ul funcționează începând cu data de 15 iunie până la 15 septembrie. Turiștii cazați în cadrul hotelurilor Hotel Calimera Ralitsa Superior ( Ex Primasol ) și Vita Park Hotel & Villas au acces nelimitat la parcul acvatic. Puteți explora stațiunea alături de copii cu ajutorul trenulețului, o cursă dus-întors costă doar câțiva leva, iar cei mici vor fi cu siguranță încântați. 
 Varna Albena poza
 
 

Septembrie - perioada potrivită pentru a vă bucura de un sejur pe plaja din stațiunea Albena

 Deși luna septembrie este prima lună de toamnă, vremea este încă prielnică vacanțelor, deoarece temperaturile sunt plăcute, iar cantitatea de precipitații este redusă, septembrie fiind cea mai uscată lună a anului, plouând doar 3 zile din lună.

Citeste mai mult.

Măsurile de prevenție luate în stațiunea Albena în vederea limitării răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus

Odată cu răspândirea atât de rapidă virusului COVID-19, ne confruntăm cu toții cu o situație inedită, care a creat un climat de incertitudine în ceea ce privește călătoriile și turismul. Cu toate acestea, trebuie să ne adaptăm la noile condiții, astfel încât să ne putem în continuare bucura de micile plăceri ale vieții, așa cum sunt vacanțele.

Citeste mai mult.

Bucurați-vă de facilitățile în materie de sport și agrement ce vă sunt puse la dispoziție de unitățile de cazare din Albena

Stațiunea Albena se evidențiază față de celelalte stațiuni de pe teritoriul Bulgariei, datorită grijii pentru natură. Astfel, plaja și apa mării sunt deosebit de curate, iar unitățile de cazare de aici se axează pe utilizarea resurselor de energie regenerabile. Turiștii vor putea alege dintre unități de cazare pentru toate bugetele, multe dintre ele oferind numeroase facilități în materie de sport și agrement, astfel încât oaspeții lor să se bucure de un sejur animat și plăcut. 

Citeste mai mult.

Informații utile pentru turiștii care vor să călătorească în Albena cu mașina personală

 Dacă alegeți să petreceți o vacanță în una dintre stațiunile din Bulgaria, avantajul constă în faptul că vă veți putea deplasa cu mașina personală, distanța nefiind foarte mare. Albena este o stațiune de vacanță situată în partea nord-estică a Bulgariei, la o distanță de aproximativ 12 kilometri de stațiunea Balcik și la 30 de kilometri de Varna. Distanța dintre București și Albena diferă în funcție de traseul ales.

Citeste mai mult.

Albena - o destinație de vacanță ideală pentru seniori

Albena este o stațiune de vară de tip închis, situată pe coasta de nord a Bulgariei. Este una dintre cele mai plăcute staţiuni ale Bulgariei, având o linie de coastă imensă și o infrastructură modernă. Albena atrage an de an sute de mii de turişti, fiind populară, în special, în rândul familiilor cu copii și a turiştilor în vârstă. Stațiunea estivală Albena combină o plajă minunată acoperită cu nisip, aerul curat și ape minerale cu temperaturi de 30 grade, oferind astfel condiții minunate pentru o vacanță wellness.

Citeste mai mult.

Rămâneți activi pe perioada vacanței bucurându-vă de facilitățile sportive din Albena

Staţiunea Albena este consacrată pentru modul în care încurajează un stil de viaţă sănătos. Drept urmare, se mândreşte cu un număr incredibil de mare de instituţii sportive, oferind condiţii excelente celor care doresc să se bucure de un stil de viaţă sănătos. Datorită infrastructurii moderne şi a investiţiilor din ultimii ani, Albena se situează printre cele mai apreciate stațiuni sportive din Europa. În anul 2019, Albena a organizat peste 100 de evenimente și activități sportive, printre acestea numărându-se și cinci campionate europene.

Citeste mai mult.

Petreceti clipe incarcate de distractie si adrenalina in AquaMania

AquaMania, parcul acvatic situat la intrarea în Stațiunea Albena, este clasat al optulea cel mai bun parc acvatic din Europa, conform Tripadvisor. AquaMania are dimensiuni impresionante, măsurând 40.000 de metri pătrați, fiind aproximativ egal cu suprafața a cinci terenuri de fotbal.

Citeste mai mult.

Descoperă plajele mătăsoase din Albena

Una dintre cele mai mari atracții cu care Albena își încântă turiștii an de an este reprezentată de plaja sa extinsă și mătăsoasă. Plaja din Albena nu doar că se situează în topul plajelor de pe litoralul bulgăresc, ci este considerată și una dintre cele mai bune plaje din Europa.

Citeste mai mult.