Oferte Cazare - Litoral Albena, Varna, Bulgaria ☀️ 2024

Cazare - Litoral Albena 2024

 Albena este una dintre cele mai frumoase și populare destinații de vacanță de pe litoralul Mării Negre, fiind situată la aproximativ 30 de kilometri de Varna. Distanța dintre București și Albena este de doar 360 kilometri, în timp ce distanța dintre Albena și Sofia măsoară aproximativ 474 kilometri. "Albena" este un prenume feminin de origine bulgărească, stațiunea fiind denumită astfel după numele unui personaj dintr-o povestire a scriitorului bulgar Yordan Yovcov. Plaja stațiunii măsoară aproximativ 5 kilometri lungime și 150 metri lățime și este acoperită în întregime cu nisip fin, de culoare aurie.
Citeste mai mult

Litoral Albena 2024 face parte din regiunea Varna din Bulgaria.

In Albena sunt 33 hoteluri, din care 3 hoteluri de 5 stele, 14 hoteluri de 4 stele, 12 hoteluri de 3 stele, 4 hoteluri de 2 stele.

Filtre Litoral Albena 2024

Filtreaza hotelurile din Albena pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Albena pe baza tipului de masa:

Preturi pentru 2 adulti la
Flamingo Grand Hotel & Spa incepand cu 833.00 €
Plecare 16 Septembrie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Maritim Paradise Blue Hotel & Spa incepand cu 1,181.00 €
Plecare 19 Septembrie 2024, 7 nopti, Demipensiune
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Maritim Amelia incepand cu 1,227.00 €
Plecare 16 Septembrie 2024, 7 nopti, Ultra All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Arabella Beach incepand cu 505.00 €
Plecare 15 Septembrie 2024, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Flamingo incepand cu 449.00 €
Plecare 15 Septembrie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Kaliakra Beach incepand cu 636.00 €
Plecare 15 Septembrie 2024, 7 nopti, Ultra All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Kaliakra Mare incepand cu 629.00 €
Plecare 23 Septembrie 2024, 7 nopti, Ultra All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Laguna Beach incepand cu 600.00 €
Plecare 23 Septembrie 2024, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Laguna Garden incepand cu 362.00 €
Plecare 8 Septembrie 2024, 7 nopti, Fara Masa

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Albena, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Albena - descoperă cea mai „verde” stațiune a Bulgariei

      Stațiunea este situată între mare și o zonă împădurită, în rezervația naturală Baltata, astfel că peisajele vă vor încânta prin frumusețea lor, Albena fiind considerată cea mai „verde” stațiune a Bulgariei. Tracii au numit zona The Valley of Spring , iar în perioada romană zona a fost denumită Geranium, însemnând sănătate.

   Datorită caracteristicilor sale, apă curată, aer proaspăt și vegetație bogată, Albena este o stațiune intens frecventată de către familiile cu copii. Un alt avantaj datorită căruia părinții aleg Albena pentru a-și petrece vacanțele alături de micuții lor este reprezentat de faptul că intrarea în apă este lină, adâncimea apei nedepășind 1,6 metri la o distanță de aproximativ 100 de metri de mal. De asemenea, părinții pot beneficia de cluburi și grădinițe pentru copii. Cu toate acestea, Albena este o stațiune foarte activă, turiștii putând practica sporturi ca: ski nautic, scuba-diving,  parasailing, golf, echitație, fotbal, bowling, tenis de câmp, etc. Stațiunea vine în întâmpinarea turiștilor, punânu-le la dispoziție 13 terenuri de tenis, 19 piscine cu apă minerală, 7 terenuri de fotbal, 12 piste de bowling, un club de echitație, precum și o sală multifuncțională de sport unde pot practica peste 11 sporturi. De asemenea, turiștii pot beneficia de o varietate de restaurante, cafenele, taverne, baruri și cluburi, în stațiune distracția prelungindu-se până târziu în noapte. În plus, pe durata verii în zonă sunt organizate numeroase festivaluri, concerte folk, degustări de vinuri și alte activități. Stațiunea este populară în rândul turiștilor de toate vârstele. Cei care suferă de diferite afecțiuni se pot bucura de cea mai performantă bază de tratament de pe litoralul Mării Negre, care oferă peste 120 de proceduri, implicând diverși factori de tratament balnear.  SPA Center Medica-Albena funcționează pe parcursul întregului an,  practică terapie cu laserul, gimnastică și masaje curative, dar și tratamente cosmetice.

Plaja este acoperită cu nisip auriu, este cochetă, fiind amenajată cu șezlonguri și umbreluțe. Drept confirmare a calității acesteia a fost premiată cu distincția Blue Flag. Plaja este mărginită de o faleză lată numai bună pentru plimbări relaxante. Stațiunea a obținut premiul Green Oscar datorită contribuțiilor aduse la protejarea mediului înconjurător, Albena investiind în energie reutilizabilă, reciclare și utilizarea inteligentă a resurselor naturale.

poza Albena - descoperă  cea mai „verde” stațiune a Bulgariei

Albena a fost construită special ca o stațiune turistică, având un stil arhitectonic unitar. Construcția stațiunii a început în anii ’60, iar în prezent se aseamănă cu un oraș, având centru, străzi și piețe proprii și chiar și o rețea de transport public. Hotelurile stațiunii sunt în general construcții vechi, însă în cea mai mare parte au fost renovate, iar în prezent pun la dispoziția turiștilor toate facilitățile, unele dintre ele beneficiind și de terenuri de sport, piscine și locuri de joacă pentru copii. În stațiune există 43 de hoteluri, care au între 2 și 5 stele, 4 stabilimente cu vile și un spațiu special amenajat pentru camping. Cele mai multe hoteluri sunt situate în apropierea plajei, însă veți întâlni și hoteluri plasate într-o zonă de parc, încărcată de vegetație și foarte curată. Albena se aseamănă într-o anumită măsură cu stațiunile de pe litoralul românesc, hotelurile fiind amplasate în apropierea plajei, iar fâșia de nisip având aproximativ aceeași lățime. Stațiunea funcționează din luna mai până în octombrie, în zonă temperatura medie a aerului fiind de 23-28 grade Celsius, iar cea a apei cuprinsă între 23-25 grade Celsius. Există însă și hoteluri care prestează servicii pe tot parcursul anului.

Odată ajunși în Albena veți putea să vă bucurați și de frumusețea zonei înconjurătoare, puteți organiza drumeții, puteți vizita sate tradiționale bulgărești sau puteți admira mănăstirile din zonă. Din stațiune, puteți face o excursie în Varna, oraș situat la 30 kilometri distanță, și în Balcic, care se află la o distanță de doar 13 kilometri de stațiune. Acesta a fost orașul preferat al reginei Maria, aici veți putea admira Palatul de Vară, construit din dorința expresă a acesteia. Palatul este dispus pe trei terase și îmbină mai multe stiluri arhitectonice, este despărțit de mare doar printr-o faleză abruptă, iar interiorul său este simplu decorat și conține un număr mic de încăperi. Odată ajunși aici puteți vizita și Grădina Botanică situată în apropierea  palatului, aceasta fiind unică în Europa Centrală și de Est.

poza Albena - descoperă  cea mai „verde” stațiune a Bulgariei

 

Septembrie - perioada potrivită pentru a vă bucura de un sejur pe plaja din stațiunea Albena

 Deși luna septembrie este prima lună de toamnă, vremea este încă prielnică vacanțelor, deoarece temperaturile sunt plăcute, iar cantitatea de precipitații este redusă, septembrie fiind cea mai uscată lună a anului, plouând doar 3 zile din lună.

Citeste mai mult.

Măsurile de prevenție luate în stațiunea Albena în vederea limitării răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus

Odată cu răspândirea atât de rapidă virusului COVID-19, ne confruntăm cu toții cu o situație inedită, care a creat un climat de incertitudine în ceea ce privește călătoriile și turismul. Cu toate acestea, trebuie să ne adaptăm la noile condiții, astfel încât să ne putem în continuare bucura de micile plăceri ale vieții, așa cum sunt vacanțele.

Citeste mai mult.

Bucurați-vă de facilitățile în materie de sport și agrement ce vă sunt puse la dispoziție de unitățile de cazare din Albena

Stațiunea Albena se evidențiază față de celelalte stațiuni de pe teritoriul Bulgariei, datorită grijii pentru natură. Astfel, plaja și apa mării sunt deosebit de curate, iar unitățile de cazare de aici se axează pe utilizarea resurselor de energie regenerabile. Turiștii vor putea alege dintre unități de cazare pentru toate bugetele, multe dintre ele oferind numeroase facilități în materie de sport și agrement, astfel încât oaspeții lor să se bucure de un sejur animat și plăcut. 

Citeste mai mult.

Informații utile pentru turiștii care vor să călătorească în Albena cu mașina personală

 Dacă alegeți să petreceți o vacanță în una dintre stațiunile din Bulgaria, avantajul constă în faptul că vă veți putea deplasa cu mașina personală, distanța nefiind foarte mare. Albena este o stațiune de vacanță situată în partea nord-estică a Bulgariei, la o distanță de aproximativ 12 kilometri de stațiunea Balcik și la 30 de kilometri de Varna. Distanța dintre București și Albena diferă în funcție de traseul ales.

Citeste mai mult.

Albena - o destinație de vacanță ideală pentru seniori

Albena este o stațiune de vară de tip închis, situată pe coasta de nord a Bulgariei. Este una dintre cele mai plăcute staţiuni ale Bulgariei, având o linie de coastă imensă și o infrastructură modernă. Albena atrage an de an sute de mii de turişti, fiind populară, în special, în rândul familiilor cu copii și a turiştilor în vârstă. Stațiunea estivală Albena combină o plajă minunată acoperită cu nisip, aerul curat și ape minerale cu temperaturi de 30 grade, oferind astfel condiții minunate pentru o vacanță wellness.

Citeste mai mult.

Albena - o destinație perfectă pentru o vacanță alături de cei mici

Stațiunea Albena este celebră în rândul celor care doresc să-și petreacă vacanța alături de copiii lor. Albena este foarte potrivită pentru familiile cu copii, oferindu-le acestora multă distracție atât în apă, cât și pe uscat, nisip auriu, aer curat, legume și fructe de sezon ieftine și hoteluri care și-au gândit ofertele astfel încât să acopere cât mai multe din cerințele acestei categorii de turiști.

Citeste mai mult.

Rămâneți activi pe perioada vacanței bucurându-vă de facilitățile sportive din Albena

Staţiunea Albena este consacrată pentru modul în care încurajează un stil de viaţă sănătos. Drept urmare, se mândreşte cu un număr incredibil de mare de instituţii sportive, oferind condiţii excelente celor care doresc să se bucure de un stil de viaţă sănătos. Datorită infrastructurii moderne şi a investiţiilor din ultimii ani, Albena se situează printre cele mai apreciate stațiuni sportive din Europa. În anul 2019, Albena a organizat peste 100 de evenimente și activități sportive, printre acestea numărându-se și cinci campionate europene.

Citeste mai mult.

Petreceti clipe incarcate de distractie si adrenalina in AquaMania

AquaMania, parcul acvatic situat la intrarea în Stațiunea Albena, este clasat al optulea cel mai bun parc acvatic din Europa, conform Tripadvisor. AquaMania are dimensiuni impresionante, măsurând 40.000 de metri pătrați, fiind aproximativ egal cu suprafața a cinci terenuri de fotbal.

Citeste mai mult.

Descoperă plajele mătăsoase din Albena

Una dintre cele mai mari atracții cu care Albena își încântă turiștii an de an este reprezentată de plaja sa extinsă și mătăsoasă. Plaja din Albena nu doar că se situează în topul plajelor de pe litoralul bulgăresc, ci este considerată și una dintre cele mai bune plaje din Europa.

Citeste mai mult.