Petreceți un Paște altfel în stațiunea Nisipurile de Aur

   Nisipurile de Aur este o destinație potrivită pentru a petrece un sejur de Paște, mai ales, când sărbătoarea cade în luna mai, când vremea este deja potrivită pentru plimbări prelungite pe faleză sau pe malul mării. În luna mai se deschide și sezonul estival, astfel încât cei care au dus dorul mării pot să-și plănuiască o vacanță relaxantă în Nisipurile de Aur. Bulgaria are o climă ceva mai blândă decât România, astfel încât vă veți bucura de zile însorite și călduroase. Pentru a petrece un sejur cât mai confortabil și relaxant puteți opta pentru unități de cazare care să dispună de piscină interioară, jacuzzi, saună, sală de fitness, tratamente spa și centre de masaj. De asemenea, vă veți putea distra, jucând tenis de masă, biliard, boccia, darts și altele, hotelurile din această stațiune oferind multimple facilități în acest sens.
    Pentru cei care doresc să petreacă Sărbătorile Pascale în Nisipurile de Aur menționăm faptul că vor putea participa la slujba de Înviere la Mănăstirea Aladzha, situată la circa 4 kilometri de centrul stațiunii Nisipurile de Aur. Această mănăstire se situează printre cele mai populare lăcașuri de cult săpate în piatră de pe țărmul bulgar al Mării Negre, datând din secolele XII-XIV. În anul 1927, mănăstirea a fost declarată monument istoric de importanță națională. Încăperile mănăstirii au fost săpate în piatră, fiind dispuse pe un perete de calcar cu o înălțime de 40 de metri. Complexul monastic este dispus pe două nivele, la primul nivel fiind dispuse: biserica mănăstirii, chiliile, bucătăria și sala de mese, o biserică recviem și un osuar. În cel de-al doilea nivel este situată capela mănăstirii. Denumirea „Aladzha” este de origine persană, însemnând „pestriț”, „colorat”. Denumirea creștină a lăcașului de cult ne este necunoscută, însă există o legendă conform căreia patronul mănăstirii ar fi Sf. Spas. Mănăstirea este învăluită în mister, arhitectura sa neobișnuită, legendele privind existența unor comori ascunse, precum și poveștile despre fantome ale unor călugări care bântuie locul atrag an de an mii de vizitatori. În trecut, în cadrul mănăstirii trăia o obște de călugări, însă undeva în perioada secolelor XV-XVI aceasta a fost părăsită definitiv. Mănăstirea Aladzha este situată în centrul Parcului Natural „Nisipurile de Aur”, o zonă în care trăiesc numeroase specii de arbori rari, locul fiind vizitat și de cei care pur și simplu vor să se bucure de natură. Vă recomandăm să vizitați și muzeul din cadrul mănăstirii, construit în anii ´70 ai secolului XX, unde veți putea admira o expoziție permanentă în care este prezentat trecutul lăcașului de cult.

 Varna Nisipurile De Aur poza

    De asemenea, pentru a lua parte la slujba de Înviere turiștii se pot îndrepta și către Mănăstirea Sfinții Constantin și Elena din stațiunea omonimă. Pentru a ajunge aici va trebuie să parcurgeți o distanță de circa 8 kilometri. Se crede că mănăstirea a fost construită la începutul secolului al XVIII-lea, deși unele mărturii documentare amintesc de existența unui lăcaș de cult pe aceste meleaguri încă din secolul al XIV-lea. În altarul bisericii, în spatele tronului, ivorăște un izvor, aspect ce oferă unicitate lăcașului de cult. În cadrul mănăstirii sunt păstrate o serie de obiecte de reală valoare, cum ar fi: o icoană a Sfânților Constantin și Elena, segmente din moaștele Sfântului Valentin și o icoană a celor 7 tineri din Efes (Maximilian, Martini, John, Yamvlih, Dionisie, Constantin și Antonius), care au trăit în secolul al III-lea. Aceștia au fost zidiți de vii într-o peșteră în timpul domniei împăratului Decios. În data de 27 iunie 446 d.Hr., aceștia s-au trezit, iar unul dintre ei a mers să cumpere pâine cu o monedă din vremea împăratului Decios, povestea lor devenind apoi cunoscută în întreg orașul. Tinerii au murit din cauze naturale, fiind sanctificați și sărbătoriți pe data de 27 iunie, însă, cu trecerea timpului, legenda a părut prea incredibilă, sărbătoarea fiind scoasă din calendarul creștin. Deși slujbele sunt oficiate în limba bulgară, veți putea totuși intra în atmosfera pascală, putând să îmbinați respectarea tradițiilor cu petrecerea unui sejur relaxant.

 Varna Nisipurile De Aur poza

Profitați de condițiile meteo favorabile și planificați un concediu în stațiunea Nisipurile de Aur, în luna septembrie

În luna septembrie temperatura aerului se situează între 22º C și 28º C, temperaturile cele mai ridicate înregistrându-se în prima săptămână a lunii. Deși precipitații se vor înregistra doar în 8 zile din lună, vă sugerăm să fiți pregătiți și pentru ploaie, ocazional chiar și furtună

Citeste mai mult.

Ce măsuri de protecție COVID-19 au luat unitățile de cazare din Nisipurile de Aur?

Unitățile de cazare din stațiunea Nisipurile de Aur s-au străduit să creeze un echilibru între măsurile restrictive luate împotriva răspândirii COVID-19 și dorința de a oferi turiștilor sejururi plăcute și relaxante.

Citeste mai mult.

Alegeți să petreceți o vacanță de Revelion minunată în stațiunea Nisipurile de Aur

   Maniera în care pășim în noul an este foarte importantă, de aceea este bine ca noul an să ne găsească relaxați, frumoși și veseli. Și cum am putea obține toate acestea, dacă nu printr-un sejur în cadrul căruia să putem beneficia de servicii Spa, masaje și tratamente de înfrumusețare. În stațiunea Nisipurile de Aur veți descoperi unități de cazare pentru toate bugetele, care vă pun la dispoziție numeroase facilități în materie de sport și agrement, astfel încât dumneavoastră să vă bucurați de un sejur cât mai plăcut.

Citeste mai mult.

Alegeți să petreceți un Crăciun relaxant în stațiunea Nisipurile de Aur

 Cei care nu sunt neapărat amatorii destinațiilor montane pot alege să petreacă sejurul de Crăciun în stațiunea Nisipurile de Aur, turiștii putând afla mai multe despre tradițiile bulgărești legate de această sărbătoare și, de asemenea, putându-se relaxa prin intermediul unui sejur în care să beneficieze de servicii spa și tot felul de altfel de facilități. 

Citeste mai mult.

Nisipurile de Aur - o destinație ce oferă atracții pentru turiștii de toate vârstele

Stațiunea Nisipurile de Aur este cea mai frecventată stațiune a litoralului bulgăresc, iar motivele pentru care este situată în topul preferințelor turiștilor nu sunt puține, deoarece stațiunea dispune de o plajă întinsă și lată, scăldată de apă cristalină și deosebit de curată.

Citeste mai mult.

Informații de care ar trebui să țineți cont pentru a vă bucura din plin de o călătorie cu mașina în stațiunea Nisipurile de Aur

Dacă v-ați hotărât să petreceți un sejur în una dintre stațiunile de pe litoralul Bulgariei și doriți să vă deplasați până la destinație cu mașina personală, noi vă vom oferi în cele ce urmează câteva sugestii și informații astfel încât drumul până în Bulgaria să fie o experiență cât mai plăcută și să nu vi se pară excesiv de obositor.

Citeste mai mult.

Unități de cazare din Nisipurile de Aur ce pun la dipoziția turiștilor plaje private, șezlonguri și umbrele gratuite

Atunci când ne alegem o destinaţie de vacanță și o unitate de cazare, cu toții ținem cont de anumite considerente. În cazul în care doriți o vacanță în care să vă bucurați de soare pe o plajă privată sau doriți să dispuneți de șezlonguri și umbrele gratuite , în cele ce urmează vă vom prezenta o serie de hoteluri ce îndeplinesc aceste condiții.

Citeste mai mult.

Activităţi sportive şi recreative în staţiunea Nisipurile de Aur

Dacă sunteți o persoană sportivă și vreți să vă bucurați de o vacanță activă pe litoralul bulgăresc vă recomandăm să luați în calcul drept destinație de vacanţă Nisipurile de Aur. Ştim cu toţii cât de important e sportul în menţinerea unui stil de viaţă sănătos, însă dacă nu sunteţi adepții mişcării, poate că o vacanţă este momentul oportun să vă familiarizaţi cu obiceiuri noi, care vor aduce în viaţa dumneavoastră numai beneficii.

Citeste mai mult.

Aquapolis - centrul distracției din Stațiunea Nisipurile de Aur

Aquapolis sau Orașul acvatic este primul parc acvatic de pe teritoriul Bulgariei, în același timp fiind și unul dintre cele mai extinse parcuri de acest gen din țară. Parcul este amplasat în Vestul Stațiunii Nisipurile de Aur.

Citeste mai mult.

Cele mai interesante atracții turistice din stațiunea Nisipurile de Aur

Vacanța petrecută în Stațiunea Nisipurile de Aur pe lângă faptul că va fi cu siguranță relaxantă și reconfortantă poate fi una extrem de interactivă. Datorită așezării sale geografice, fiind situată în apropiere de Varna, stațiunea dispune de numeroase obiective turistice, naturale și culturale. În cazul în care doriți să îmbinați relaxarea cu vizitarea unor obiective turistice dintre cele mai interesante, trebuie să știți că Nisipurile de Aur vă oferă din plin această oportunitate.

Citeste mai mult.