Alegeți să petreceți un Crăciun relaxant în stațiunea Nisipurile de Aur

   Cei care nu sunt neapărat amatorii destinațiilor montane pot alege să petreacă sejurul de Crăciun în stațiunea Nisipurile de Aur, turiștii putând afla mai multe despre tradițiile bulgărești legate de această sărbătoare și, de asemenea, putându-se relaxa prin intermediul unui sejur în care să beneficieze de servicii spa și tot felul de altfel de facilități. Ajunul Crăciunului în Bulgaria este sărbătorit cu un număr impar de oaspeți, care servesc un număr impar de preparate. Pe masa tradițională se regăsesc numeroase preparate vegetariene, care se crede că aduc abundență în anul ce va veni, astfel încât, de pe masa festivă, nu pot lipsi cerealele, legumele, ardeii umpluți, fructele și nucile. În seara de Crăciun nucile sunt crăpate pentru a a prevesti eșecul sau succesul din anul următor. Un alt element care nu poate lipsi de pe masa de Crăciun este pâinea rotundă, în care se coace o monedă. După un post îndelungat, pe masa de Crăciun se regăsesc și numeroase preparate din carne, în special, din carne de porc. Crăciunul este sărbătoarea în care familiile se reunesc și împodobesc brazi, ascultă colinde și primesc colindători, tradiționalii kolindari. Tinerii bulgari îi colindă chiar și pe străini, astfel încât cu siguranță vă veți simți ca acasă. Printre tradițiile bulgărești de Crăciun se situează și Sooroovachka, un obicei în cadrul căruia tinerii din familie îi bat pe spate pe seniorii familiei, urându-le sănătate și prosperitate. Această bătaie se face, de obicei, cu un băț. O altă tradiție presupune ca cel mai tânăr bărbat al familiei să meargă în pădure în haine de sărbătoare, pentru a tăia un stejar, un ulm sau un păr. Bușteanul este purtat pe spate de către tânăr, fără ca aceasta să poată să atingă solul. Odată ajuns acasă, într-o parte a bușteanului se face o gaură, care este umplută cu ulei și tămâie, iar apoi bușteanul este înfășurat într-o pânză albă, pentru ca bușteanul să poată fi ars pe vatră. Întreaga familie se adună în jurul focului făcându-și urări de bine și prosperitate. Buștenul trebuie să ardă până când primul oaspete îl lovește încât să producă scântei, care semnifică bogăție și prosperitate.

 Varna Nisipurile De Aur poza

   În cazul în care alegeți să petreceți Sărbătoarea Nașterii Domnului în stațiunea Nisipurile de Aur puteți îmbina tradițiile cu facilitățile moderne. Turiștii care vor alege să se cazeze la Hotel Joya Park  se vor putea bucura de piscină exterioară, sală de fitness, tenis de masă, șah și table. Turiștii vor putea opta și pentru servicii contra cost, precum: biliard, masaj, jacuzzi, saună și baie de aburi. Hotel Elena este o unitate de cazare elegantă, fiind situat în sudul parcului din stațiunea Nisipurile de Aur, într-o zonă plăcută și liniștită. Unitatea de cazare dispune de piscină interioară, centru fitness, turiștii putându-se relaxa și prin intermediul tenisului de masă și a darts-ului. Contra cost, turiștii vor avea acces și la saună și masaje de relaxare. De numeroase facilități vor beneficia și turiștii care aleg să se cazeze la Hotel Excelsior, hotelul fiind dotat cu restaurant, restaurant à la carte, lobby bar, birou de schimb valutar și parcare. Unitatea de cazare oferă turiștilor posibilitatea de a juca tenis de masă și darts. Madara Park Hotel, din Nisipurile de Aur, este situat la 18 kilometri de Varna și la circa 28 de kilometri de Aeroportul din Varna. În ceea ce privește facilitățile de sport și agrement, turiști cazați aici vor beneficia de piscină interioară, tenis de masă, sală de fitness, biliard, darts, bocca, șah, minifotbal. De asemenea, contra cost, turiștii vor putea beneficia și de masaj, saună și salon de înfrumusețare și coafură.

 Varna Nisipurile De Aur poza

Profitați de condițiile meteo favorabile și planificați un concediu în stațiunea Nisipurile de Aur, în luna septembrie

În luna septembrie temperatura aerului se situează între 22º C și 28º C, temperaturile cele mai ridicate înregistrându-se în prima săptămână a lunii. Deși precipitații se vor înregistra doar în 8 zile din lună, vă sugerăm să fiți pregătiți și pentru ploaie, ocazional chiar și furtună

Citeste mai mult.

Ce măsuri de protecție COVID-19 au luat unitățile de cazare din Nisipurile de Aur?

Unitățile de cazare din stațiunea Nisipurile de Aur s-au străduit să creeze un echilibru între măsurile restrictive luate împotriva răspândirii COVID-19 și dorința de a oferi turiștilor sejururi plăcute și relaxante.

Citeste mai mult.

Alegeți să petreceți o vacanță de Revelion minunată în stațiunea Nisipurile de Aur

   Maniera în care pășim în noul an este foarte importantă, de aceea este bine ca noul an să ne găsească relaxați, frumoși și veseli. Și cum am putea obține toate acestea, dacă nu printr-un sejur în cadrul căruia să putem beneficia de servicii Spa, masaje și tratamente de înfrumusețare. În stațiunea Nisipurile de Aur veți descoperi unități de cazare pentru toate bugetele, care vă pun la dispoziție numeroase facilități în materie de sport și agrement, astfel încât dumneavoastră să vă bucurați de un sejur cât mai plăcut.

Citeste mai mult.

Petreceți un Paște altfel în stațiunea Nisipurile de Aur

Nisipurile de Aur este o destinație potrivită pentru a petrece un sejur de Paște, mai ales, când sărbătoarea cade în luna mai, când vremea este deja potrivită pentru plimbări prelungite pe faleză sau pe malul mării.

Citeste mai mult.

Nisipurile de Aur - o destinație ce oferă atracții pentru turiștii de toate vârstele

Stațiunea Nisipurile de Aur este cea mai frecventată stațiune a litoralului bulgăresc, iar motivele pentru care este situată în topul preferințelor turiștilor nu sunt puține, deoarece stațiunea dispune de o plajă întinsă și lată, scăldată de apă cristalină și deosebit de curată.

Citeste mai mult.

Informații de care ar trebui să țineți cont pentru a vă bucura din plin de o călătorie cu mașina în stațiunea Nisipurile de Aur

Dacă v-ați hotărât să petreceți un sejur în una dintre stațiunile de pe litoralul Bulgariei și doriți să vă deplasați până la destinație cu mașina personală, noi vă vom oferi în cele ce urmează câteva sugestii și informații astfel încât drumul până în Bulgaria să fie o experiență cât mai plăcută și să nu vi se pară excesiv de obositor.

Citeste mai mult.

Unități de cazare din Nisipurile de Aur ce pun la dipoziția turiștilor plaje private, șezlonguri și umbrele gratuite

Atunci când ne alegem o destinaţie de vacanță și o unitate de cazare, cu toții ținem cont de anumite considerente. În cazul în care doriți o vacanță în care să vă bucurați de soare pe o plajă privată sau doriți să dispuneți de șezlonguri și umbrele gratuite , în cele ce urmează vă vom prezenta o serie de hoteluri ce îndeplinesc aceste condiții.

Citeste mai mult.

Activităţi sportive şi recreative în staţiunea Nisipurile de Aur

Dacă sunteți o persoană sportivă și vreți să vă bucurați de o vacanță activă pe litoralul bulgăresc vă recomandăm să luați în calcul drept destinație de vacanţă Nisipurile de Aur. Ştim cu toţii cât de important e sportul în menţinerea unui stil de viaţă sănătos, însă dacă nu sunteţi adepții mişcării, poate că o vacanţă este momentul oportun să vă familiarizaţi cu obiceiuri noi, care vor aduce în viaţa dumneavoastră numai beneficii.

Citeste mai mult.

Aquapolis - centrul distracției din Stațiunea Nisipurile de Aur

Aquapolis sau Orașul acvatic este primul parc acvatic de pe teritoriul Bulgariei, în același timp fiind și unul dintre cele mai extinse parcuri de acest gen din țară. Parcul este amplasat în Vestul Stațiunii Nisipurile de Aur.

Citeste mai mult.

Cele mai interesante atracții turistice din stațiunea Nisipurile de Aur

Vacanța petrecută în Stațiunea Nisipurile de Aur pe lângă faptul că va fi cu siguranță relaxantă și reconfortantă poate fi una extrem de interactivă. Datorită așezării sale geografice, fiind situată în apropiere de Varna, stațiunea dispune de numeroase obiective turistice, naturale și culturale. În cazul în care doriți să îmbinați relaxarea cu vizitarea unor obiective turistice dintre cele mai interesante, trebuie să știți că Nisipurile de Aur vă oferă din plin această oportunitate.

Citeste mai mult.