Vacanțe sigure în Bulgaria datorită măsurilor de protecție împotriva răspândirii COVID-19

    Turismul se confruntă cu o situație fără precedent, însă hotelurile din Bulgaria au adoptat un set de măsuri de prevenție a răspândirii COVID-19, astfel încât să poată, în ciuda situației globale, să ofere oaspeților lor vacanțe plăcute și sigure. Hotelurile Berlin din Bulgaria au drept scop oferirea de servicii cât mai bune oaspeților săi, astfel încât aceștia să se bucure de un sejur cât mai plăcut, care să le depășească așteptările. În timpul pandemiei COVID-19, staff-ul este în permanență la curent cu recomandările privind limitarea răspândirii virusului. În acest sens, personalului hotelurilor îi este luată temperatura la intrarea în unitățile de cazare, cât și la terminarea programului, iar, dacă este cazul, și în timpul programului. În cazul în care există suspiciuni privind infectarea cu noul coronavirus, un medic va examina persoana în cauză. În zonele de lucru, în birourile angajaților și în spațiile comune se ține cont cu strictețe de recomandările privind distanțarea socială. De asemenea, aceste zone sunt dezinfectate în permanență.
  Turiștii care călătoresc cu mașina personală, odată ajunși la destinație, sunt îndrumați către parcare și rugați sa aștepte la mașină până sunt invitați la recepție, dorindu-se astfel evitarea aglomerației. Cei care călătoresc cu autocarul, își vor aștepta rândul într-un loc special amenajat în aer liber. La intrarea în unitatea de cazare, turiștilor li se măsoară temperatura, fiind rugați să-și dezinfecteze mâine, în acest sens fiind prevăzute dispencere speciale. Pentru a evita aglomerația, la recepție au fost prevăzute stickere care să semnaleze distanța pe care persoanele trebuie să o mențină. Check-in-ul se face, în același timp, pentru maxim 2 turiști sau pentru o familie. Personalul de la recepție va purta echipament de protecție. După fiecare înregistrare, biroul recepției se dezinfectează. Cartelele de acces sunt, de asemenea, dezinfectante și se încurajează plata cu cardul. În lifturi au acces maxim 2 persoane sau o familie, iar după fiecare utilizare butoanele acestora sunt dezinfectate.
   Va exista o comunicare permanentă între turiști și personalul recepției, oaspeții fiind rugați să citească panourile informative, să-și dezinfecteze regulat mâinile, iar în caz de temperatură sau observarea altor simptome, sunt rugați să sune la recepție, fără a părăsi camera. Personalul de la recepție va lua legătura cu un medic, care să consulte persoana în cauză. De asemenea, la recepția hotelului se află o trusă de prim ajutor, dotată cu măști, igienizant, termometru și mănuși de protecție. În caz de suspiciune de infectare cu noul coronavirus, turistul va fi izolat într-o cameră special pregătită în acest sens. Odată cu check-in-ul, turiștii vor trebui să completeze un formular în care oferă informații cu privire la starea de sănătate, aceștia oferindu-și consimțământul pentru ca lenjeriile și prosoapele să fie schimbate zilnic. Prosoapele și lenjeriile sunt spălate la o temperatură de minim 60ºC, iar pe lângă detergent, în ciclul de spălare se adaugă și dezinfectant.      În ceea ce privește dezinfectarea camerelor, accent se pune pe dezinfectarea lămpilor, a întrerupătoare, a telefoanelor, a televizoarelor, a telecomenzi, perdelor, draperiilor, lenjeriilor, băilor, aparatelor de aer condiționat, birourilor, meselor, noptierelor, seifurilor, barurilor și mânerele ușilor și ferestrelor. După eliberarea camerelor, acestea vor fi igienizante și aerisite. Cât privește spațiile comune ale unităților de cazare, se pune accentul, în special, pe suprafețele care sunt frecvent atinse. La fel de bine igienizate sunt și băile. Spațiile comune sunt în permanență ventilate, astfel încât riscul de infectare să fie cât mai mic posibil. În toate zonele comune ale hotelurilor s-a reamenajat mobilierul, astfel încât distanțarea socială să fie cât mai facilă. Dispencere cu dezinfectant au fost plasate și la piscină, iar fiecare oaspete are obligația ca, înainte de intrarea în piscină, să-și dezinfecteze mâinile. Între șezlongurile de la piscină se păstrează o distanță de 3 metri, acestea fiind dezinfectate după fiecare turist.
    Reamenajate au fost și zonele în care se servește masa, ținându-se cont de distanțarea socială. Bufetele sunt acoperite cu sticlă, iar preparatele sunt servite de către personalul hotelului. Mesele și scaunele din restaurant sunt dezinfectate după fiecare utilizare. Turiștii pot lua masa și la restaurantul à la carte, unde vor trebui să-și facă rezervare în prealabil.

 poza

     Pentru a limita răspândirea noului coronavirus,  Festa Hotels a angajat un expert, care să se asigure că regulile de protecție sunt eficient puse în practică. În hoteluri au fost dispuse panouri informative și semne privind distanțarea socială. În toate spațiile comune ale hotelului au fost dispuse dispencere cu dezinfectant. În același timp, staff-ul va fi echipat cu măști, mănuși și viziere, distanța socială respectându-se și în cazul angajaților hotelului. Starea de sănătate a personalului hotelului este monitorizată zilnic. Serviciul All Inclusive a fost adaptat în conformitate cu cerințele autorităților bulgare și a Organizației Mondiale a Sănătății.
   Grifid Hotels a luat și el o serie de măsuri de protecție împotriva COVID-19, astfel încât oaspeții, personalul și partenerii săi să se simtă în siguranță. Personalul hotelului, în funcție de departament, va dispune de echipamente de protecție speciale. La recepția hotelurilor au fost prevăzute panouri de protecție. La fel ca în cazul celorlalte hoteluri, camere sunt dezinfectate, accentul fiind pus pe suprafețele cu care se intră frecvent în contact. Dezinfectate regulat sunt și spațiile comune ale hotelurilor, în special, butoanele lifturilor, băile și holurile. Pentru simplificarea  procedurilor de dezinfectare, obiectele decorative din camere au fost pentru o perioadă înlăturate. Dispencere cu dezinfectant au fost dispuse în toate spațiile comune ale unităților de cazare. Mesele din restaurantele hotelurilor au fost dispuse conform distanțării sociale. Oaspeții vor putea consulta un meniu on-line. Cât privește zona de spa, turiștii vor avea nevoie de o programare prealabilă. Centrele spa, centrele fitness și piscinele vor fi special igienizante.
   Hotel Marina Grand Beach pune sănătatea oaspeților săi pe primul loc. Astfel, la dispoziția turiștilor sunt puse dezinfectanți și geluri bacteriene, iar spațiile comune din cadrul hotelului și băile sunt igienizate din oră în oră. Pentru evitarea cât mai mult a contactului cu personalul hotelului, la recepție și bar au fost dispuse panouri de protecție din sticlă. Pe pardoseală au fost dispuse semnalizatoare, astfel încât să se fie mai facilă respectarea distanței sociale. La piscina hotelului, umbrelele și șezlongurile au fost dispuse la o distanță sigură unele de altele, aceste fiind dezinfectate după fiecare utilizare. Cât privește personalul hotelului, acestuia îi va fi luată temperatura în fiecare zi, la începutul programului. Uniformele și echipamentele personalului sunt spălate și dezinfectate la spălătoria hotelului. Hotelul a impus o serie de măsuri suplimentare și la bucătărie. Prin urmare, ustensilele sunt spălate în mașina se spălat vase, la temperaturi ridicate. În cadrul restaurantului, între mese se respectă o distanță considerabilă, iar tacâmurile sunt ambalate individual.

 

Vacanță de Paște în Bulgaria, o ocazie perfectă de relaxare

Minivacanța de care mulți români se bucură cu prilejul Sărbătorilor Pascale reprezintă un prilej perfect pentru o escapadă pe tărâmuri bulgărești alături de prieteni sau de familie. Fie că veți alege să vă petreceți vacanța de Paște în Bulgaria în Bansko, Pamporovo, Sofia, Balcik sau oricare altă destinație, cu siguranță veți avea parte de câteva zile relaxante, ocazie cu care veți putea descoperi sau redescoperi o mulțime de locuri interesante.

Citeste mai mult.

Castelul Ravadinovo - un castel ce pare desprins dintr-un basm

Ravadinovo este un castel construit după modelul castelelor medievale, în care viețuiau prințese nespus de frumoase și cavaleri neînfricați. Cu toate acestea, el a fost construit în anul 1996. La zidirea sa s-au folosit peste 20.000 de tone de piatră și marmură extrasă din Munții Strandzha.

Citeste mai mult.

Orașe și sate din Bulgaria ce pot fi vizitate iarna

Este deja arhicunoscut faptul că în timpul sezonului estival Bulgaria este vizitată de o mulțime de turiști români. Bulgaria oferă însă numeroase atracții și pentru turiștii care doresc să o viziteze iarna. Oricât de plăcut ar fi să te bucuri de confortul propriei case, să vizionezi filme de Crăciun și să te răsfeți cu ciocolată caldă și vin fiert, la un moment dat vei dori să mai schimbi peisajul. Temperaturile scăzute nu trebuie să fie o piedică în calea celor care doresc să descopere locuri noi.

Citeste mai mult.

Atracții turistice Bulgaria: Orașul istoric Melnik

     Printre atracțiile din Bulgaria cvasinecunoscute în rândul românilor se situează și orașul istoric Melnik.  Zona este perfectă pentru a fi vizitată în orice perioadă a anului, deoarece se remarcă datorită liniștii din jur și a peisajelor naturale deosebit de frumoase. Acest orășel este situat în apropiere de granița cu Grecia, în regiunea Blagoevgrad, la circa 440 metri altitudine, în Munții Pirin.

Citeste mai mult.

Locuri mai puțin cunoscute din Bulgaria: Valea Trandafirilor

Valea Trandafirilor sau Rose Valley este o regiune din centrul Bulgariei, care, an de an, atrage mii de turiști.  La acest lucru contribuie plantațiile de trandafiri din soiul Rosa Damascena, peisajele care pur și simplu îți taie respirația, precum și numeroasele evenimente organizate cu ocazia recoltării acestui soi de trandafir. Rosa Damascena este un soi de trandafir din care se poate face dulceață, ulei esențial de trandafir, apă de trandafir și alte produse cosmetice. Rosa Damascena se cultivă în Bulgaria, în zona Kanzalak, Iran și Turcia.

Citeste mai mult.

Atracții mai puțin cunoscute din Bulgaria: Mănăstirea Glozhene

 Mănăstirea Glozhene este situată la circa 30 de kilometri de Peștera Prohodna și la 17 kilometri distanță de satul omonim. Mănăstirea este situată într-o zonă stâncoasă, la 870 metri altitudine, iar drumul pe care va trebui să-l parcurgeți până aici este abrupt și destul de strâmt, astfel că va trebui să circulați cu maximă prudență. În timpul verii, parcurgea drumului ce duce spre Mănăstirea Glozhene n-ar trebui să vă ridice niciun fel de probleme, însă în anotimpul rece situația se schimbă. La baza mănăstirii este amenajată și parcare cu plată, astfel că veți avea unde să vă lăsați autoturismele.

Citeste mai mult.

De unde și cum poți cumpăra vignetă pentru Bulgaria?

  Turiștii care aleg să călătorească în Bulgaria prin intermediul mașinii personale pot achiziționa vignetă prin mai multe metode. Vigneta este necesară pentru a circula pe toate drumurile publice de pe cuprinsul Bulgariei, inclusiv pe autostrăzi.  Începând cu anul 2019, turiștii care tranzitează Bulgaria sau cei care plănuiesc să petreacă un sejur pe cuprinsul acestei țări vor putea achiziționa vigneta și online.

Citeste mai mult.

Puncte trecere frontieră România - Bulgaria

Cei mai mulți dintre turiștii care aleg să petreacă un sejur în Bulgaria călătoresc fie cu mașina personală, fie cu autocarul. Celor care optează pentru prima variantă, ne-am gândit să le oferim câteva informații esențiale despre punctele de trecere a frontierei, astfel încât să poată să se bucure de o călătorie cât mai scurtă și plăcută cu putință. Frontiera dintre România și Bulgaria este o frontieră internațională și măsoară 631,3 kilometri lungime.

Citeste mai mult.

Cele mai populare festivaluri din Bulgaria

Pentru a descoperi istoria, tradiția și patrimoniul cultural al unei țări, cea mai bună idee este să luați parte la festivalurile sale. Bulgaria nu face excepție și se mândrește cu o mulțime de festivaluri, care mai de care mai interesante. Veți putea alege dintre festivaluri internaționale de muzică, festivaluri culturale și multe altele. În cazul în care luați parte la unul dintre aceste festivaluri veți avea șansa de a vă bucura de o vacanță fermecătoare.

Citeste mai mult.

Bulgaria - Despre parcarea și ridicarea mașinilor

An de an, ne lovim pe grupurile de profil de turiști furioși cărora le-au fost ridicate mașinile sau de mesaje de avertizare, care sună cam așa: ” Atenție turiști! In Nisipurile de Aur se ridică la greu mașinile parcate neregulamentar. Pe cronometru,fix 2 min”. Mulți turiști sunt de părere că se ridică doar mașinile turiștilor români, cele cu numere de Bulgaria fiind exceptate de la regulă. Întradevăr, în toate orașele și stațiunile de pe cuprinsul Bulgariei mașinile sunt ridicate extrem de rapid, însă se ridică doar autoturismele parcate neregulamentar, care împiedică buna desfășurare a traficului.

Citeste mai mult.

Căsuțele de piatră din Karlukovo, Lukovit

Căsuțele de piatră sunt situate în apropiere de râul Iskar și de satul Karlukovo. Prin urmare, de aici turiștii vor putea admira formațiunile stâncoase deosebite de pe celălalt mal al râului. Zona este extrem de plăcută și liniștită, astfel încât turiștii se vor putea relaxa și își vor putea reîncărca bateriile. Cele două căsuțe sunt construite doar din materiale naturale, piatră și lemn, acoperișul lor este realizat din piatră, peste care iarba a crescut în voia ei. 

Citeste mai mult.

Rezervația Arheologică Yailata

   Yailata este o rezervație arheologică naturală de pe cuprinsul Bulgariei, care îmbină frumusețile naturii cu ruinele arheologice. Este situată chiar pe coasta Mării Negre, la circa 47 kilometri de Vama Veche și la 22 kilometri de Kavarna. Rezervația Naturală Yailata are o suprafață de 45 hectare și este formată din două terase dispuse la 50-60 metri față de nivelul mării. În stâncile calcaroase sunt dispuse numeroase grote, unele dintre acestea datând din anul 6000 î. Hr. De asemenea, pe cuprinsul rezervației au fost descoperite peste 100 de peșteri locuință, despre care se crede că ar data din secolul 5 î. Hr. 

Citeste mai mult.

Cetatea Belogradchik

Cetatea Belogradchik este dispusă pe pantele nordice ale Munților Balcani, în nord-vestul Bulgariei. Cetatea este cunoscută și sub numele de Cetatea Kaleto. Cetatea este unul dintre cele mai interesante obiective turistice din zonă. Stâncile ce mărginesc cetatea sunt cu totul deosebite, ajungând să măsoare până la 200 metri înălțime. Aceste stânci oferă cetății au farmec deosebit, parcă desprins dintr-un basm. Toamna, când pădurea din împrejurul cetății căpătă nuanțe ruginii și aurii, priveliștile vă vor încânta privirile.

Citeste mai mult.

Plaja Veleka - una dintre cele mai frumoase plaje de pe litoralul Bulgariei

Plaja Veleka este situată la circa 1 kilometru nord de Sinemorets, în apropiere de granița cu Turcia. Plaja Veleka este una dintre cele mai spectaculoase plaje de pe cuprinsul Bulgariei, astfel că merită vizitată cel puțin o dată în viață. Până în anii ´90, pe această plajă nu aveau acces decât bulgarii, comuniștii nedorind să aibă vizitatori atât de aproape de Blocul Estic. În prezent, lucrurile stau total diferit, turiștii amatori de drumeții pot să ia la pas traseele de pe cuprinsul Parcului Natural Strandzha și se pot bucura de soare pe o plajă cu un aspect cât se poate de natural.

Citeste mai mult.

Cele mai populare preparate din bucătăria bulgărească

Bucătăria bulgărească este colorată și diversă, unele rețete au fost transmise din generație în generație și au rămas neschimbate, păstrându-și savoarea originală.  Preparatele tradiționale se bazează în principal pe un număr foarte mare de legume și condimente. Cele mai importante condimente utilizate în bucătăria bulgară sunt: usturoiul, piperul negru, cimbru, menta, dafinul și boiaua. Condimentele ocupă un loc de cinste în bucătăria bulgară. Cele mai des folosite ierburi aromate sunt busuiocul, cimbru, oregano și menta.

Citeste mai mult.

Bulgaria: Centre spa și centre medicale

În timpul sejurului în Bulgaria nu doar că vă veți putea bucura de soare, sporturi nautice și relaxare, ci veți putea opta și pentru tratamentele oferite de centrele spa și wellness. Masajele și tratamentele corporale vă pot ajuta să vă relaxați, iar prin intermediul jacuzzi-ului, a dușului cu aburi și a saunei puteți reduce extrem de mult stresul.  De asemenea, veți putea opta pentru cure de detoxifiere. Centrele spa și wellness de pe cuprinsul Bulgariei oferă și tratamente de înfrumusețare, deoarece oricine are nevoie, din când în când, de un pic de răsfăț, pentru a-și ridica nivelul stimei de sine. În cazul în care vă confruntați probleme ale sistemului muscular și scheletic, afecțiuni ale sistemului nervos central și periferic și afecțiuni dermatologice, atunci puteți opta pentru tratamente personalizate în cadrul centrelor de recuperare de pe cuprinsul Bulgariei. 

Citeste mai mult.

Top 10 hoteluri cu centre spa de pe litoralul Bulgariei

    Dacă aveți câteva zile libere sau plănuiți să petreceți un sejur în Bulgaria și doriți ca, pe lângă plajă și piscină, unitatea de cazare să dispună și de centru spa, atunci veți putea alege unul dintre hotelurile prezentate de către noi în cele ce urmează. În stațiunile de pe litoralul Bulgariei veți descoperi hoteluri dotate cu baie de aburi/saună, piscină interioară, centru fitness, jacuzzi și centre de masaj. Trăim într-o perioadă în care totul se desfășoară pe repede înainte. Astfel, de la zi la zi ne simțim tot mai epuizați, iar corpul nostru are nevoie, din când în când, de o pauză de relaxare. Hoteluri cu centre spa sunt alegerea perfectă în astfel de situații, fiind ideale pentru relaxare și evadare. Conceptul Spa înseamnă Sanus Per Aqua (Sănătate prin apă) și folosește diversele proprietății ale apei pentru a îmbunătății aspectul pielii, pentru relaxare și eliberarea toxinelor, pentru întinerire și altele).

Citeste mai mult.

Bulgaria - cele mai bune 10 hoteluri de 5 stele

       Bulgaria este destinația preferată a turiștilor români atunci când vine vorba să se bucure de sejururi relaxante pe litoralul Mării Negre, la prețuri accesibile. Indiferent că vor opta pentru Albena, Nisipurile de Aur, Sunny Beach, Nesserar, Obzor sau alte stațiuni de pe litoralul Bulgariei, turiștii vor avea la dispoziție hoteluri de 5*, care sunt perfecte pentru cei care doresc să petreacă un sejur în familie sau pur și simplu pentru turiștii care doresc să-și petreacă vacanța în cadrul unui hotel care să dispună de o gamă cât mai variată de facilități și servicii.

Citeste mai mult.

6 dintre cele mai populare aquapark-uri din Bulgaria

Litoralul bulgăresc este o destinație de vacanță populară în rândul tuturor europenilor, inclusiv a românilor. Turiștii sunt atrași de plajele întinse din stațiunile Bulgariei, însă atracțiile turistice nu se rezumă doar la asta.  După câteva zile de relaxare pe plajă, turiștii vor putea să se bucure și de activități ceva mai palpitante, iar pentru asta au la dispoziție parcurile acvatice din stațiunile bulgărești.

Citeste mai mult.

Black Friday 2021 - profitați de ocazie pentru a rezerva super-sejururi cu reduceri maxime și zero riscuri

   Știm că pandemia COVID-19 ne-a dat, anul acesta, tuturor planurile peste cap, însă anul 2021 credem că este un prilej bun pentru a ne revanșa și a ne bucura de vacanțele pe care nu am reușit să le petrecem în 2020. Prin urmare, cu ocazia Black Friday,  ne-am gândit să venim în întâmpinarea dumneavoastră cu reduceri maxime și avans minim, astfel încât dumneavoastră să vă puteți rezerva sejurul visat, fără a vă expune niciunui risc.

Citeste mai mult.