Sveti Vlas - o destinație de vacanță potrivită pentru a vă petrece o vacanță alături de familie

      Stațiunea Sveti Vlas este o micuță stațiune de vacanță, situată în apropiere de Sunny Beach și Burgas. Locația este ideală pentru a vă petrece o vacanță de vară relaxantă, alături de copii, la un buget redus. Plaja stațiunii nu este niciodată aglomerată, însă la începutul sezonului estival și spre finalul acestuia puteți fi siguri că veți avea parte de foarte mult spațiu pe plajă.  Sveti Vlas se bucură de o infrastructură modernă, drumurile fiind foarte bine întreținute și luminate, iar cafenele și restaurantele sunt destul de numeroase. De asemenea, pe cuprinsul stațiunii veți găsi și câteva magazine și o tabără de zi pentru copii. Stațiunea se bucură de un microclimat unic, fiind amplasată într-o zonă de relief înaltă. Acesta a fost și motivul pentru care în perioada comunistă aici funcționa un sanatoriu dedicat celor cu afecțiuni respiratorii. Stațiunea Sveti Vlas este situată pe coasta de Sud a Mării Negre, ceea ce face ca sezonul estival să fie ceva mai lung în comparație cu stațiunile din zona Varna. De altfel, și pe timpul verii temperaturile sunt ceva mai ridicate. Pe cuprinsul stațiunii nu există prea multe atracții turistice, dar această situație o regăsim în rândul celor mai multe stațiuni mici de pe teritoriul Bulgariei. Doritorilor de distracție ținem să le menționăm că în Sveti Vlas există o singură discotecă, în centrul orașului, însă tinerii pot ajunge destul de facil în Sunny Beach, unde vor găsi o multitudine de localuri de noapte. Pe timpul weekendului se organizează petreceri pe iaht.

 Burgas Sveti Vlas poza

       Pe teritoriu stațiunii există numeroase restaurante, cele mai multe având specific bulgăresc și italian, dar veți găsi și fastfood-uri și restaurante cu specific chinezesc. Printre cele mai apreciate restaurante din Sveti Vlas se numără: Bulgari, un restaurant situat în apropiere de portul orașului, unde vă veți putea bucura de programe folclorice, La Cubanita, Viktorio, Aqua Dreams, Casa Verde, La Perla și altele. În ceea ce privește barurile și pub-urile, cele mai apreciate localuri sunt: Magnito, local situat în portul de iahturi își întâmpină clienții cu cele mai cunoscute melodii pop bulgărești; în Folk Club Rococo veți putea asculta cei mai celebri cântăreți de muzică pop din Bulgaria; Night Club Planet Yacht este un bar destul de luxos, care vă va atrage imediat atenția. Localul dispune de un jacuzzi în aer liber, săli de relaxare și băuturi fine. Alte baruri pe care vi le recomandăm sunt: Paradise Beach Bar, Beach Bar Sineva, Cocktail Bar La Playa, Bar Glarus și altele.

       Aproape pe fiecare stradă din stațiune este amplasat câte un mic magazin universal sau magazin alimentar. La marginea stațiunii există și două supermarket-uri. De asemenea, există un lanț de magazine Tema, de unde puteți achiziționa produse pentru copii. Pe strada principală sunt amplasate diverse pavilioane de unde puteți achiziționa produse pentru uz casnic. În plus, există și numeroase magazine de îmbrăcăminte, unde se vând paltoane din piele de oaie, jachete din piele, îmbrăcăminte pentru plajă și tricotaje. Sveti Vlas este o destinație de vacanță ce păstrează încă un farmec tradițional bulgăresc. Una dintre atracțiile stațiunii este portul de iahturi, Dinevi Marina, acest port modern și frumos, oferind un plus de farmec și o notă elegantă destinației de vacanță. În plus, acesta atrage iubitori de iahting din întreaga lume.

 Burgas Sveti Vlas poza

Sveti Vlas - destinația ideală pentru un sejur relaxant, cu ocazia Paștelui

Sveti Vlas este o stațiune pe cuprinsul căreia veți descoperi plaje cu nisip auriu, un cadrul montan spectaculos și un port de agrement, unde sunt situate numeroase restaurante.

Citeste mai mult.

Ce facilități în materie de sport veți descoperi în stațiunea Sveti Vlas?

Hotelurile din stațiunea Sveti Vlas oferă turiștilor diferite facilități, precum piscine, centre spa, săli de fitness și posibilitatea de a practica diverse sporturi. În stațiunea Sveti Vlas este prezent și un parc acvatic numit Leap Frog Water Park, unde vă veți putea distra alături de familie și alături de prieteni. Aquapark-ul este situat pe plaja centrală a stațiunii, vis-a-vis de Hotel Sineva. Parcul oferă turiștilor pasionați de distracție numeroase atracții și anume: 3 tobogane de dimensiuni mari, o trambulină și o catapultă.

Citeste mai mult.

Cele mai interesante atracții turistice din stațiunea Sveti Vlas și din împrejurimile acesteia

 Sveti Vlas este o destinație de vacanță situată în apropiere de cele mai populare stațiuni ale Bulgariei. Există numeroase autobuze care pleacă din Sveti Vlas spre Nessebar, Sunny Beach și Burgas. De asemenea, turiștii se pot deplasa prin intermediul taxiurilor sau a autobuzelor private. Stațiunea dispune de multiple obiective turistice pe care vă sfătuim să le vizitați pentru ca astfel să aveți parte de o vacanță animată și memorabilă. Începem prezentarea acestora cu Biserica Sf. Anastasie cel Mare.

Citeste mai mult.