Oferte Cazare - Litoral Burgas, Bulgaria ☀️ 2024

Cazare - Litoral Burgas 2024

 Regiunea Burgas este situată  în Sud-Estul Bulgariei, învecinându-se cu regiunile Varna, Șumen, Sliven și Iambol. Se situează în apropierea graniței Bulgariei cu Turcia și prezintă ieșire la Marea Neagră. Capitala regiunii este orașul omonim. Burgas este un ora ș situat pe coasta de sud a Mării Negre, situat la 18 kilometri de Pomorie,  aproximativ 389 kilometri de Sofia, 272 kilometri de Plovdiv și 335 kilometri de Istanbul . Este al patrulea oraș ca mărime din țară, fiind al doilea port maritim al Bulgariei Burgas este un oraș istoric, fiind fondat acum aproximativ 2000 de ani în urmă. Inițial, a fost cunoscut sub numele de Koulata și a funcționat ca oraș-cetate.  

Citeste mai mult

Regiunea Litoral Burgas 2024 face parte din Bulgaria.

In regiunea Burgas sunt 951 hoteluri, din care 37 de hoteluri de 5 stele, 184 de hoteluri de 4 stele, 576 de hoteluri de 3 stele, 135 de hoteluri de 2 stele, 19 hoteluri de o stea.

Filtre Litoral Burgas 2024

Filtreaza hotelurile din Burgas pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Burgas pe baza tipului de masa:

Preturi pentru 2 adulti la
Jeravi Hotel incepand cu 533.00 €
Plecare 1 Iunie 2024, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Mirage incepand cu 293.00 €
Plecare 1 Iunie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Grand Hotel Sveti Vlas incepand cu 674.00 €
Plecare 23 Mai 2024, 7 nopti, Ultra All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Kalithea incepand cu 268.00 €
Plecare 15 Septembrie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Perla Sun Park incepand cu 655.00 €
Plecare 14 Septembrie 2024, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Marina Holiday Club incepand cu 665.00 €
Plecare 3 Septembrie 2024, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Paraiso Theopolis incepand cu 450.00 €
Plecare 20 Mai 2024, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Riviera Fort Beach incepand cu 343.00 €
Plecare 31 August 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Grand Hotel & Spa Primoretz incepand cu 535.00 €
Plecare 23 Mai 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Elenite Holiday Village incepand cu 391.00 €
Plecare 16 Septembrie 2024, 7 nopti, All inclusive

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Burgas, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Burgas - destinația care îmbină multitudinea obiectivelor turistice cu plajele nisipoase

După căderea Imperiului Roman, menirea orașului s-a schimbat, devenind un oraș de pescari. Orașul este dispus pe patru terase, fiind înconjurat de  două mari lacuri și anume: Lacul Atanasovsko și Lacul Bourgasko. În Evul Mediu orașul s-a dezvoltat vertiginos, fiind un important centru industrial. În secolul al XVIII-lea, Burgas era cel mai mare port de pe coasta sudică a Mării Negre, iar începând cu secolul al XX-lea aici funcționa cea mai mare rafinărie de petrol din Bulgaria. Centrul orașului e plăcut, bulevardele și clădirile vechi oferă un farmec aparte orașului, încât la prima vedere ați putea crede că timpul nu și-a pus amprenta asupra acestui spațiu, străzile sunt umbrite de arbori ornamentali, iar decorațiunile din fier forjat pot fi admirate la orice pas.

poza Burgas  -  destinația care îmbină multitudinea obiectivelor turistice cu plajele nisipoase

În prezent, Burgasul este un oraș foarte industrializat, motiv pentru care uneori turiștii evită această destinație. În ciuda acestui fapt, zona ce înconjoară orașul dispune de două plaje frumoase ce merită vizitate, fiind o stațiune în continuă dezvoltare. Ambele plaje de care dispune zona sunt foarte bine amenajate, cu șezlonguri și umbreluțe, iar în apropierea acestora sunt dispuse multiple cafenele și terase. Plaja este acoperită cu nisip de culoare închisă. Burgasul este celebru și datorită stațiunilor balneare. Turiștii care aleg să viziteze zona pot opta pentru una dintre cele 90 de unități de cazare și 17 campinguri. Anual zona atrage în jur de 2.5 milioane de turiști, atât din Bulgaria, cât și din alte state. Burgas poate fi un punct de pornire, de aici turiștii putând apoi descoperi și alte locații de pe litoralul bulgăresc. Pasionații de sporturi nautice pot practica surfing sau scuba diving, iar cei interesați de istoria recentă a orașului pot vizita zona de exploatare a  zăcămintelor de sare. Regiunea Burgas se bucură de un climat subtropical umed, dar se resimt și influențe continentale. Prin urmare, sezonul estival debutează în luna mai și se încheie în luna septembrie. În timpul sezonului temperatura variază în jurul valorii de 24 grade Celsius. Iernile sunt blânde, temperaturile scăzând sub 0 grade Celsius doar pe timpul nopții.

poza Burgas  -  destinația care îmbină multitudinea obiectivelor turistice cu plajele nisipoase

În ceea ce privește atracțiile turistice, puteți vizita Muzeul de Istorie din oraș. Acesta a fost înființat în anul 1925 și expune artefacte ce datează încă din antichitate. De asemenea, aici veți putea admira și o bogată colecție de ancore străvechi. În cazul în care doriți să vă familiarizați cu obiceiurile locului, un prilej bun îl reprezintă o vizită la Muzeul de Etnografie, acesta adăpostind numeroase obiecte din portul național al localnicilor, accesorii pentru ritualuri, broderii și multe alte obiecte de decor confecționate de femei în secolele trecute. De asemenea, Muzeul de Științe Naturale expune publicului larg circa 1200 de specii de insecte și reptile, și peste 140 de specii de plante ce cresc în zonă, multe dintre acestea fiind specii protejate de lege. Un alt obiectiv turistic este reprezentat de Galeria de Artă, care însumează opere de artă pictate de artiști renascentiști bulgari. De asemenea, puteți admira și Catedrala Sf. Chiril și Metodiu, închinată celor doi frați care au pus bazele alfabetului chirilic. Una dintre cele mai interesante atracții ale orașului este Farul, o construcție ce datează de mai bine de 100 de ani, are 14 metri și este vopsită cu dungi laterale albe și roșii. În centrul orașului este dispusă o operă de artă modernă, un gramofon înalt de 2 metri. Gramofonul este înconjurat de bănci și de fântâni arteziene, atmosfera fiind perfectă pentru relaxare. În legătură cu acesta circulă și o legendă romantică, se spune că dacă întorci mânerul gramofonului și asculți cu atenție vei auzi numele persoanei care te iubește. Ceasul care datează din secolul al XX-lea este unul dintre simbolurile orașului Burgas. În ciuda vechimii sale încă este în perfectă stare de funcționare. Dacă alegeți să vă plimbați pe strada Aleksandrovska puteți admira și Compasul, situat la kilometru 0 al orașului.  Este o operă de artă executată în bronz și decorată cu diverse forme de relief. O altă atracție a orașului este Digul, construit în anul 1936,  din lemn și beton, măsoară 300 de metri lungime și este considerat simbolul cel mai de seamă al orașului.

poza Burgas  -  destinația care îmbină multitudinea obiectivelor turistice cu plajele nisipoase


Festivalul Figurilor de Nisip Burgas

     Festivalul Figurilor de Nisip din Burgas a fost organizat pentru prima dată în anul 2008, s-a bucurat de un real succes, motiv pentru care se repetă an de an, în fiecare vară. Dacă inițial festivalul atrăgea doar localnicii din Burgas, în scurt timp acesta a devenit popular și în rândul turiștilor și mai cu seamă a familiilor cu copii. Cu siguranță veți fi încântați să vedeți entuziasmul de pe fețele micuților dumneavoastră, care vor putea să admire în mărime naturală o parte dintre eroii lor preferați.

Citeste mai mult.

Ahtopol - destinație de vacanță fermecătoare

Orașul Ahtopol este situat în sudul Bulgariei, la 90 kilometri distanță de Burgas și la 14 kilometri sud-est de Tsarevo. Orașul este situat pe o mică peninsulă stâncoasă, care măsoară doar 500 metri lungime și 300 metri lățime. Ahtopol se bucură de un climat ideal pentru petrecerea unui sejur estival, deoarece în zilele de vară se resimte o briză răcoroasă din Munții Strandzha, ceea ce face ca temperatura medie în luna iulie să fie de circa 22-23 grade Celsius.

Citeste mai mult.

Atracții turistice Burgas - Insula Sfânta Anastasia

Sfânta Anastasia este o insulă din largul Mării Negre, aceasta fiind singura insulă locuită de pe coasta Bulgariei. Există o legendă legată de Insula Sfânta Anastasia, care spune că aici ar fi îngropată comoara piraților Cossacks. Insula are un teritoriu de un hectar, este construită din roci vulcanice și beneficiază de o infrastructură destul de dezvoltată, fiind alimentată cu energie electrică și apă potabilă.

Citeste mai mult.