Cele mai interesante atracții turistice din stațiunea Sveti Vlas și din împrejurimile acesteia

     Sveti Vlas este o destinație de vacanță situată în apropiere de cele mai populare stațiuni ale Bulgariei. Există numeroase autobuze care pleacă din Sveti Vlas spre Nessebar, Sunny Beach și Burgas. De asemenea, turiștii se pot deplasa prin intermediul taxiurilor sau a autobuzelor private.  Aeroportul Internațional Burgas este situat doar la 38 de kilometri distanță de stațiune, ceea ce face ca Sveti Vlas să fie vizitată de tot mai mulți turiști străini. Stațiunea dispune de multiple obiective turistice, pe care vă sfătuim să le vizitați, pentru ca astfel să aveți parte de o vacanță animată și memorabilă. Începem prezentarea acestora cu Biserica Sf. Anastasie cel Mare. Lăcașul de cult a fost construit între anii 1864-1865, în prezent, reprezintă cea mai importantă și populară atracție turistică a stațiunii Sveti Vlas. Pe lângă această biserică, în stațiune mai sunt prezente încă două lăcașuri de cult și anume: Biserica Vlaherna și Biserica Sf. Andrei. Alte două atracții ce merită cu siguranță vizitate sunt Rezervația Naturală Kamchia și Capul Emine. Kamchia este o rezervație naturală formată în avalul râului omonim. Aici veți descoperi plaje sălbatice, neatinse de mână omului. De asemenea, aici trăiesc mai mult de 258 de specii de păsări și 40 de tipuri de specii de pomi și plante. La o distanță de circa 150 de kilometri de Sveti Vlas, veți descoperi satul Zheravna. Așezarea tradițională este situată într-o zonă montană și este o importantă rezervație arhitecturală a Bulgariei, pe cuprinsul său aflându-se peste 200 de case de lemn, construite în perioada Renașterii Naționale a Bulgariei, unele dintre ele fiind mai vechi de 300 de ani.

 Burgas Sveti Vlas poza

      Iubitorilor de istorie le recomandăm să viziteze și orașul Sozopol, aflat la o distanță de 70 de kilometri de Sveti Vlas. Aici veți putea admira sute de case ce datează de la mijlocul secolului al XVIII-lea și începutul secolului al XIX-lea. Orașul are o arhitectură unică, farmecul său fiind amplificat de prezența străduțelor înguste, pietruite, care creează o atmosferă romantică și boemă. În apropiere de stațiunea Sveti Vlas există un număr mai mare de sate tradiționale, precum satul Medovo, situat la 15 kilometri de Sveti Vlas, satul Bata, aflat la circa 30 de kilometri de stațiune și satul Erkech, situat la 35 de kilometri de stațiune, care se prezintă ca un complex în stil popular, unde sunt organizate numeroase spectacole. Turiștii pot vizita și ruinele a cinci mănăstiri (Mănăstirea Sf. Petru, Mănăstirea Sf. Ilie, Sf. Andrei, Sf. Vlas și Sf. Ana). Toate aceste lăcașuri de cult au fost distruse pe durata secolului al XVIII-lea. La circa 85 de kilometri distanță de Sveti Vlas, iubitorii de natură vor putea vizita Rezervația Naturală Ropotamo. Râul este de o frumusețe unică, fapt ce se datorează pădurilor dese ce s-au dezvoltat de-a lungul malurilor sale, dar și multitudinii de nuferi care plutesc pe apele acestuia. Aici vă veți putea bucura de plimbări cu barca sau de picnicuri în aer liber.

 Burgas Sveti Vlas poza

Sveti Vlas - destinația ideală pentru un sejur relaxant, cu ocazia Paștelui

Sveti Vlas este o stațiune pe cuprinsul căreia veți descoperi plaje cu nisip auriu, un cadrul montan spectaculos și un port de agrement, unde sunt situate numeroase restaurante.

Citeste mai mult.

Ce facilități în materie de sport veți descoperi în stațiunea Sveti Vlas?

Hotelurile din stațiunea Sveti Vlas oferă turiștilor diferite facilități, precum piscine, centre spa, săli de fitness și posibilitatea de a practica diverse sporturi. În stațiunea Sveti Vlas este prezent și un parc acvatic numit Leap Frog Water Park, unde vă veți putea distra alături de familie și alături de prieteni. Aquapark-ul este situat pe plaja centrală a stațiunii, vis-a-vis de Hotel Sineva. Parcul oferă turiștilor pasionați de distracție numeroase atracții și anume: 3 tobogane de dimensiuni mari, o trambulină și o catapultă.

Citeste mai mult.

Sveti Vlas - o destinație de vacanță potrivită pentru a vă petrece o vacanță alături de familie

Stațiunea Sveti Vlas este o micuță stațiune de vacanță, situată în apropiere de Sunny Beach și Burgas. Locația este ideală pentru a vă petrece o vacanță de vară relaxantă, alături de copii, la un buget redus. Plaja stațiunii nu este niciodată aglomerată, însă la începutul sezonului estival și spre finalul acestuia puteți fi siguri că veți avea parte de foarte mult spațiu pe plajă.  Sveti Vlas se bucură de o infrastructură modernă, drumurile fiind foarte bine întreținute și luminate, iar cafenele și restaurantele sunt destul de numeroase.

Citeste mai mult.