Pobiti Kamani este una dintre cele mai fascinante atracții turistice naturale ale Bulgariei. Pobiti Kamati, cunoscută și ca Pădurea de Piatră, este situată la circa 25 de kilometri de orașul Varna, în sigura zonă deșertică a Bulgariei, și atrage turiști din întreaga Europă. La prima vedere, coloanele de piatră par a fi rămășițele unui templu antic, însă acestea nu au nimic în comun cu existența umană. Coloanele de piatră ce se aseamănă cu trunchiurile unor copaci sunt situate pe o suprafață de 253 hectare, de-a lungul litoralului Mării Negre. Înălțimea acestora variază între 5 și 7 metri, iar în lățime măsoară circa 3 metri. Un lucru ciudat este faptul că interiorul acestora este gol, coloanele fiind umplute cu nisip. În amurg, când cerul capătă nuanțe roșiatice, turiștii vor putea realiza în Pobiti Kamani unele dintre cele mai frumoase fotografii. În zona în care se înalță coloanele de piatră, crește și cactusul, iar acest fapt a făcut ca zona să fie inclusă pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.
Cea mai frumoasă zonă a Pobiti Kamani este Centru-Sud, unde turiștii vor descoperi peste 300 de coloane de piatră. Un loc ca Pobiti Kamani nu putea să nu dea naștere la tot felul de legende. Una dintre cele mai fantasmagorice legende spune că Pobiti Kamani a fost creată de către giganți. Aceștia trebuiau să construiască capitala Bulgariei, însă la un moment dat au fost anunțați că orașul a fost finalizat, astfel că giganții au aruncat la întâmplare pietrele pe care le cărau și astfel a luat naștere Pobiti Kamani. Conform unei alte legende, Pobiti Kamani ar semnifica de fapt ruinele templului lui Poseidon din Marea Neagră.
Cercetătorii explică însă altfel existența acestor piloni de piatră. Prima teorie spune că pilonii de piatră s-ar fi format în mod organic, în urma activității coralilor. O a doua teorie susține originea minerală a Pădurii de Piatră din Bulgaria, ceea ce înseamnă că zona a fost deșertificată prin eroziunea rocilor. Deși cercetătorii nu au căzut de acord asupra uneia dintre teorii, ei susțin în unanimitate faptul că Pobiti Kamani nu a luat naștere datorită intervenției umane.