Festivalul Antic și Medieval din Varna

    Festivalul Antic și Medieval „Noul Început” din Varna se desfășoară în Parcul Istoric din satul Neofit Rilski. Parcul Istoric este primul complex natural și istoric de acest tip de pe cuprinsul Bulgariei și este situat la 33 kilometri de Varna, în satul Neofit Rilski. Parcul Istoric este o atracție grozavă pentru turiștii care doresc să afle mai multe informații despre istoria Bulgariei, deoarece atracțiile de pe cuprinsul său vă vor purta prin toate epocile istorice, de la Calcolitic și Neolitic, până în perioada tracică, slavă și proto-bulgară. Astfel, veți avea ocazia de a afla informații inedite despre modul de viață și cultura vechilor locuitori ai Bulgariei. Aici, turiștii vor avea ocazia de a vedea singurul palat trac restaurat din lume. De asemenea, turiștii vor putea vedea mormintele tracice și vor putea afla ma multe despre credințele tracilor. Parcul Istoric din Neofit Rilski poate fi vizitat de luni până joi, în intervalul orar 10:00-18:00, vineri și sâmbătă între orele 10:00-22:00 și duminica, în intervalul 10:00-18:00.

 Varna Albena poza

     În anul 2021, organizatorii Festivalului Antic și Medieval și-au propus să comemoreze anul 1340, când a avut loc unul dintre cele mai semnificative evenimente din istoria Bulgaria, instaurea statalității bulgare în Peninsula Balcanică.  În cadrul Festivalului Antic și Medival s-a încercat să se recreeze modul de viață a bulgarilor din acea perioadă, tehnica militară și  obiceiurile locuitorilor încă din vremea antică până în vremea tracilor, iar mai apoi până la căderea străvechiului țarat bulgar la sfârșitul secolului al XIV-lea.

    La festival au luat parte asociații istorice, istorici independeți, meșteri populari, cântăreți și artiști din Bulgaria, Rusia, Polonia, România, Moldova, Slovacia, Turcia, Serbia, Irlanda și din alte state europene. Ediția din anul 2021 a festivalului a cuprins un turneu de tir cu arcul, un turneu de scrimă medievală, lupte demonstrative, reconstruirea unor evenimente istorice de maximă importanță, spectacole cu temă istorică și spectacole muzicale.

Pobiti Kamani - una dintre cele mai fascinante atracții turistice a Bulgariei

   Pobiti Kamani este una dintre cele mai fascinante atracții turistice naturale ale Bulgariei.  Pobiti Kamati, cunoscută și ca Pădurea de Piatră, este situată la circa 25 de kilometri de orașul Varna, în sigura zonă deșertică a Bulgariei, și atrage turiști din întreaga Europă. La prima vedere, coloanele de piatră par a fi rămășițele unui templu antic, însă acestea nu au nimic în comun cu existența umană.  Coloanele de piatră ce se aseamănă cu trunchiurile unor copaci sunt situate pe o suprafață de 253 hectare, de-a lungul litoralului Mării Negre.

Citeste mai mult.

Atracții istorice Varna: Cetatea Ovech

 Cetatea Ovech este situată la circa 50 kilometri distanță de Varna și la 410 kilometri distanță de Sofia, în apropierea orașului Provadia. Cetatea este dispusă pe un platou din est-ul orașului Provadia.  Cercetările efectuate în zonă au dezvăluit că fortificația Ovech a fost locuită între secolele III-XVII, cu câteva intreruperi în primele decenii ale secolelor VII-XI. Rând pe rând, tracii, romanii, bizantinii, bulgarii și turcii au înțeles importanța strategică a cetății și au folosit-o în sens defensiv.

Citeste mai mult.

Atracții naturale Varna: Peștera Devetashka

  Peștera Devetashka este situată la 20 de minute distanță de Cascadele Krushuna, la 18 kilometri nord-est de Lovech și la 2 kilometri distanță de Devetachi. În zona intrării, Peștera Devetashka are o înălțime de circa 30 metri și o lățime de 35 metri. După circa 40 de metri de la intrare, peștera se lărgește, formând un hol spațios, care se întinde pe o suprafață de 2400 metri pătrați.

Citeste mai mult.

Atracții turistice Varna: Mănăstirea Rupestră din Shashkanite

     Mănăstirea în stâncă este situată în localitatea Shashkanite, la circa un kilometru nord-est de orașul Provadia.  Lăcașul de cult are în componența sa 10 chilii, situate la o înălțime de 30 metri. Chiliile au fost tăiate în stânci verticale. Mănăstirea săpată în stâncă a fost locuită între secolele XII-XIII, iar mai apoi a fost abandonată.  În prezent, pentru turiștii care doresc să viziteze mănăstirea s-a construit un pod suspendat metalic.

Citeste mai mult.

Informații utile pentru cei care doresc să călătorească cu mașina personală în Varna

 O vacanță în una dintre stațiunile de pe litoralul Bulgariei poate fi o idee minunată pentru vară, deoarece, distanța fiind relativ mică ,vă puteți deplasa și cu mașina personală, fără ca drumul să vi se pară excesiv de obositor. Regiunea Varna este situată în estul Bulgariei, învecinându-se cu regiunile Dobrici, Șumen și Burgas.

Citeste mai mult.

Grădinile Mării - Oază de relaxare în inima orașului Varna

Parcul Grădinile Mării, cunoscut și sub numele de Parcul Primorski, este unul dintre simbolurile orașului Varna. Parcul se desfășoară de-a lungul întregii alei litorale, având o suprafață de 82000 de metri pătrați.

Citeste mai mult.