Oferte Cazare - Litoral Sf. Constantin Si Elena, Varna, Bulgaria 2020

Cazare - Litoral Sf. Constantin Si Elena

Stațiunea Sfinții Constantin și Elena este situată în apropiere de Nisipurile de Aur și la o distanță de circa 10 kilometri Nord de Varna . Este una dintre cele mai vechi stațiuni de pe litoralul bulgăresc, dezvolatarea sa începând în anul 1908, din dorința de a se valorifica izvoarele minerale și termale prezente în zonă. Denumirea stațiunii provine de la mănăstirea cu același nume, fondată la începutul secolului al XVIII-lea, însă care în prezent a fost transformată într-un luxos complex hotelier.  În trecut, stațiunea s-a  numit Drouzhba și pe teritoriul său erau tratați bolnavii de tuberculoză.

Citeste mai mult

Litoral Sf. Constantin Si Elena face parte din regiunea Varna din Bulgaria.

In Sf. Constantin Si Elena sunt 36 hoteluri, din care 2 hoteluri de 5 stele, 13 hoteluri de 4 stele, 18 hoteluri de 3 stele, 3 hoteluri de 2 stele.

Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Astor Garden incepand cu 481.00 €
Plecare 22 Mai 2020, 7 nopti, Ultra All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Aqua Azur incepand cu 201.00 €
Plecare 22 Mai 2020, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Azalia & Spa incepand cu 423.00 €
Plecare 23 Mai 2020, 7 nopti, Ultra All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Dolphin incepand cu 405.00 €
Plecare 1 Iunie 2020, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Estreya Palace & Residence incepand cu 208.00 €
Plecare 1 Octombrie 2020, 7 nopti, Demipensiune
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Koral incepand cu 200.00 €
Plecare 30 Mai 2020, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Lebed incepand cu 338.00 €
Plecare 29 Mai 2020, 7 nopti, All inclusive

Bucură-te de o vacanță liniștită în Stațiunea Sfinții Constantin și Elena

Sezonul turistic debutează în luna mai și se prelungește până în luna octombrie, temperatura medie pe timp de vară fiind cuprinsă între 27-30 grade Celsius, în timp ce, temperatura medie a apei măsoară 25-28 grade Celsius. Cu toate acestea, multe hoteluri sunt deschise pe tot parcursul anului, cazând turiștii care vin aici pentru a beneficia de tratament balneoclimateric. Majoritatea hotelurilor au piscine interioare și centre SPA moderne unde turiștii pot petrece câteva zile relaxante și în extrasezon.

Stațiunea este unică datorită izvoarelor cu apă minerală și termală prezente pe teritoriul său, temperatura apei depășește 39 grade Celsius, Sfinții Constantin și Elena fiind astfel nu doar o destinație de vacanță, ci și un centru balneologic renumit. Stațiunea vă va impresiona prin frumusețea peisajelor sale, care în combinație cu parcurile și plajele intime, vă vor face să vă doriți să reveniți cât mai curând. De altfel, pe teritoriul Stațiunii Sf. Constantin și Elena veți descoperi și un parc cu stejari seculari de o frumusețe încântătoare. În plus, veți putea admira o panoramă splendidă oferită de nenumăratele golfulețe. Acestea s-au format deoarece plaja stațiunii a fost delimitată prin îndiguire. Este foarte îngrijită, iar în mare parte este acoperită cu nisip fin, doar pe porțiunile din jurul digurilor, pe plajă se mai întâlnesc și câteva pietricele. În unele locuri, pe fâșia de nisip sunt prevăzute izvoare termale care se varsă direct în mare.

Stațiunea este apreciată ca fiind perfectă pentru a petrece un concediu liniștit. În afara bazelor de tratament, turiștii au la dispoziție diverse posibilități de a face sport: terenuri de minigolf, echitație, tir cu arcul, biciclete, yachturi, schi nautic, banane, schi-jet, hidrobiciclete. Este una dintre cele mai dezvoltate stațiuni de pe litoralul bulgăresc, dacă ținem cont de numărul hotelurilor, stațiunea este una de dimensiuni mari, întâlnindu-se hoteluri de la 2 până la 5 stele. Deși stațiunea nu este nouă, o mare parte a hotelurilor a fost renovată, doar puține dintre locațiile de cazare dispunând doar de dotările vechi. Deși nu este la fel de modernă ca stațiunile de top de pe litoralul Bulgariei (Albena, Nisipurile de Aur, Sunny Beach), Stațiunea Sfinții Constantin și Elena atrage anual numeroși turiști, dat fiind farmecul său pitoresc. Stațiunea este ideală pentru cei care își doresc să-și petreacă vacanța alături de familie sau pentru cei care preferă destinațiile mai liniștite, departe de tumultul aglomerației. Turiștii se pot distra și pot simți din plin bucuria vacanței în restaurantele, pub-urile și terasele din stațiune. Printre acestea amintim: Manastyrka Izba, casa mănăstirii, Bulgarska Svadyba, nunta bulgară, și restaurantul de pe malul mării amenajat în forma unui vapor vechi.

În partea de Nord a stațiunii, amplasată într-un parc, puteți admira o fostă reședință guvernamentală, în stil baroc, care are prevăzute mai multe fântâni ce coboară spre mare.

Stațiunea nu este lipsită de obiective turistice. Odată ajunși aici veți putea vizita Mănăstirea Sfinții Constantin și Elena. Aceasta se presupune că a fost fondată în secolul al XVIII-lea, deși există mărturii care atestă existența unui lăcaș de cult pe aceste meleaguri încă din secolul al XIV-lea. Mănăstirea adăpostește mai multe relicve creștine: o parte din moaștele Sfântului Valentin, o icoană a Sfinților Constantin și Elena și o icoană cei îi reprezintă pe cei șapte tineri din Efes (Maximilian, Yamvlih, Martini, John, Dionisie, Constantin și Antoninus).

Un alt obiectiv turistic ce merită neapărat vizitat este Reședința de vară a regilor Bulgariei Euxinograd situată la circa 8 kilometri de Varna. Palatul a fost construit în secolul al XIX-lea, iar în prezent este folosită în scopuri culturale și politice. O parte a clădirii este deschisă pentru vizitare publicului larg, dar și pentru cazare, în zonă fiind construite și câteva hoteluri. Inițial, domeniul a aparținut Mănăstirilor Sf. Dimitrie și Sf. Constanti, dar în a doua jumătate a secolului al XIX-lea a fost dăruit domnitorului Alexandru de Battenberg pentru a-și construi reședința de vară. Odată cu abdicarea forțată a domnitorului bulgar, proiectul a fost abandonat, fiind reluat mai târziu de către Ferdinand I al Bulgariei. Astfel, domeniul a fost transformat într-un parc luxuriant prin aducerea de sol fertil și prin aclimatizarea multiplelor specii de plante din toate colțurile lumii. Fațadele palatului sunt construite din cărămidă roșie, iar acoperișul este placat în cupru.  Încăperile sale sunt demne de o reședință regală, fiind decorate cu mobilier de mahon și lemn de nuc. Veți putea admira numeroase obiecte de artă, precum orfevrărie, servicii de masă, bibelouri, ceasuri, tablouri si statui. Sunt disponibile pentru vizitare o serie de încăperi, precum: domnitorul Mariei Luiza, saloanele de recepție, salonul de muzică și salonul oglinzilor.

Alte obiective turistice interesante pe care vă sfătuim să nu le ratați sunt:  Parcul Central, Podgoria și Grădinile Botanice. Parcul este umbros și presărat cu bănci pentru cei care doresc să se relaxeze și să profite de aerul proaspăt, iar Grădinile Botanice din stațiune, deși nu sunt impresionante prin dimensiune, sunt foarte vesele și pline de culoare, perfecte pentru plimbări și fotografii. De asemenea, în zonă a fost descoperită una dintre cele mai bine conservate așezări medievale din Bulgaria, Kastriți. Așezarea a fost scoasă la lumină în urma unor săpături arheologice efectuate la Euxinograd.

 

Euxinograd - descoperă reședința de vară a regalității bulgare

Euxinograd, reședința de vară a monarhiei bulgare, este situată în apropierea Stațiunii Sfinții Constantin și Elena. Primele schițe ale imobilului au fost proiectate în anul 1881, de către arhitectul vienez Victor Rumpelmayer.

Citeste mai mult.