Posibilități de petrecere a timpului dacă alegeți să vizitați stațiunea Bansko în timpul verii

     Dacă pe timpul iernii Bansko este raiul iubitorilor de schi, stațiunea montană oferă și în extrasezon posibilitatea de a practica diverse sporturi, printre cele mai populare fiind: călăria de munte, ciclismul, alpinismul şi speologia. De asemenea, doritorii pot juca tenis, baschet, golf, volei şi fotbal, iar pe râurile de pe teritoriul staţiunii se poate practica rafting şi caiac. Aerul curat şi parfumat cu miros de conifere şi sunetul cristalin al râurilor creează o atmosferă calmă, relaxantă şi revigorantă. Zona este renumită pentru izvoarele sale termale și minerale, ce  au calități terapeutice ridicate. Efectele vindecătoare ale izvoarelor termale din acești munți au fost renumite încă din antichitate. Pe cuprinsul staţiunii Bansko se găsesc mai mult de 70 de izvoare de apă minerală caldă, cu temperatura medie de 58°C. După o zi petrecută pe pârtie, apa termală vă va face să vă simţiţi fantastic.

 Blagoevgrad Bansko poza

     Munţii Pirin sunt o destinaţie ideală pentru iubitorii de drumeţii, deoarece oferă peisaje magnifice, numeroase lacuri cristaline şi specii interesante de plante şi animale. Nu uitaţi să luaţi cu dumneavoastră aparatul de fotografiat, deoarece ar fi păcat să rataţi aceste frumuseţi ale naturii. De asemenea, vă puteţi bucura de un picnic în mijlocul naturii, timp în care atmosferă va fi înfrumuseţată de ciripitul păsărilor, de parfumul plantelor aromatice şi a coniferelor şi de multitudinea ce culori oferită de către întinsele pajiști. Chiar dacă nu sunteţi biciclist profesionist, puteţi închiria o mountain bike cu ajutorul căreia să vă bucuraţi de experienţe minunate pe traseele special marcate. Pe cuprinsul staţiunii Bansko funcţionează şi un centru de echitaţie. Astfel, veţi avea şansa să parcurgeţi numeroasele trasee de călărie şi de a admira din înălţimea unei șei peisajele uluitoare din cheile Kresna. În plus, turiştii se pot bucura de excursii în care să viziteze satele şi obiectivele turistice din apropierea staţiunii Bansko. Astfel, se vor familiariza cu frumuseţea Munţilor Pirin şi cu atracțiile naturale şi istorice ale acestei staţiuni.

 Blagoevgrad Bansko poza

       Vizitatorii staţiunii Bansko pot întreprinde o excursie de o zi la Mănăstirea Rila. Lăcaşul de cult a jucat un rol important în conservarea spiritului național și a credinței în timpul ocupaţiei otomane. Mănăstirea Rila este inclusă pe lista obiectivelor protejate de către UNESCO. Un alt loc ce merită vizitat este Parcul Naţional Pirin. O altă activitate interesantă ce se poate practică în împrejurimile staţiunii montane Bansko este vânătoarea. Aici vă veţi bucura de frumuseţea şi sălbăticia naturii. De altfel, Bansko oferă condiţii excelente pentru practicarea turismului ecologic. Turiştii se pot bucura de asemenea de foto-safari și pescuit. La circa 9 kilometri de stațiunea Bansko se află stațiunea montană Dobrinishte, unde puteți vizita numeroase obiective turistice și vă puteți bucura de frumuseți naturale extraordinare. Cei care îşi petrec vacanţa alături de familie sau de prieteni, pot alege să joace PaintBall, pirlej cu care adrenalina și distracţia sunt garantate.

 Blagoevgrad Bansko poza

 

Après ski stațiunea Bansko

Après ski este un termen introdus pentru prima dată în stațiunile montane din Franța, în anul 1950, care în traducere înseamnă după ski și însumează toate activitățile distractive și relaxante care pot fi desfășurate după o zi petrecută pe pârtie. Conform dicționarului Cambridge, termenul de après ski definește activitățile sociale care au loc seara la hotelurile și restaurantele din stațiunile de ski.

Citeste mai mult.

Bansko - Top 10 unități de cazare care dispun de piscină și centre spa

Bansko este cea mai modernă stațiune de ski a Bulgariei. Aici, pe lângă numeroasele facilități privind practicarea sportului alb, atracțiile turistice și localurile din stațiune, veți descoperi și numeroase unități de cazare care dispun de piscine exterioare și centre spa, astfel încât să vă puteți bucura de o ședere cât mai relaxantă și plăcută.

Citeste mai mult.

Descoperiți tradițiile bulgărești de Paște în timpul unui sejur în Bansko

Paștele este cea mai importantă sărbătoare a creștinilor din întreaga lume și, la fel ca în România, în Bulgaria se vopsesc ouă și se pregătesc tot felul se prăjituri tradiționale, există însă și tradiții diferite de ale noastre, pe care le puteți descoperi în timpul unui sejur de Paște în Bansko.

Citeste mai mult.

Petreceți un Revelion alb în Bansko, în cadrul căruia să vă bucurați de schi, distracție și relaxare

 În cazul în care veți alege să petreceți noaptea dintre ani în stațiunea Bansko, cea mai întinsă stațiune de sporturi de iarnă din Balcani, vă veți putea bucura de zăpadă, veți putea schia pe pârtiile de la poalele Munților Pirin, puteți să vă relaxați la centrul SPA al hotelului pentru care ați optat sau puteți să vă distrați în unul dintre cluburile din stațiune.

Citeste mai mult.

Bucurați-vă de un Crăciun de vis în Bansko

 Bansko este una dintre cele mai moderne stațiunii de schi din Bulgaria, fiind o destinație ideală și pentru un sejur de Crăciun. După ce ați petrecut o zi minunată pe pârtie, în Bansko vă veți putea bucura de o cină tradițională.

Citeste mai mult.

Bansko: O selecție a celor mai apreciate hoteluri situate în apropiere de pârtiile de schi

Tot mai mulți turiști români preferă stațiunile montane ale Bulgariei în detrimentul stațiunilor românești. Tarifele mai mici decât cele din România, pârtiile de schi lungi, facilitățile din cadrul unităților de cazare și serviciile SPA sunt doar câteva dintre motivele pentru care românii aleg să schieze în Bulgaria. Cea mai populară stațiune este Bansko, care se bucură de un total de 70 kilometri de pârtii de ski, dar și de un centru istoric încărcat de obiective turistice, incluse în patrimoniul UNESCO. Prin urmare, ne-am gândit să vă oferim câteva sugestii de hoteluri, situate în apropiere de pârtie, care să vă pună la dispoziție și centru SPA.

Citeste mai mult.

Festivaluri, spectacole și alte evenimente care vor face din vacanța în Bansko o experiență memorabilă

Bansko nu este doar o stațiune de schi, ci este un oraș încărcat de istorie cu multiple obiective turistice, unde pe parcursul anului sunt organizate numeroase concursuri, concerte, festivaluri internaționale și alte astfel de evenimente. Festivalul Internațional de Jazz din Bansko este cel mai mare eveniment muzical organizat pe timpul verii pe teritoriul Bulgariei.

Citeste mai mult.

Bansko - bucurați-vă de schi în cea mai modernă stațiune montană a Bulgariei

Bansko este una dintre cele mai moderne staţiuni montane din Bulgaria și destinația preferată a iubitorilor de schi și snowboard. Orașul Bansko este situat la poalele Munților Pirin, în sud-vestul Bulgariei, la 160 km de Sofia. Bansko se bucură de cel mai modern centru de schi al Bulgariei. În ultimii ani au fost investite milioane de euro pentru a moderniza pârtiile de schi de pe teritoriul stațiunii. Nu doar investițiile au făcut stațiunea Bansko atât de apreciată de către turiști, un rol important îl joacă și condițiile meteo.

Citeste mai mult.

Descoperă farmecul natural al Bulgariei vizitând Parcul Național Pirin

 Parcul Național Pirin este unul dintre cele trei parcuri naționale ale Bulgariei, fiind amplasat în imediata apropiere a stațiunii Bansko. Parcul este situat între văile râurilor Mesta și Struma și are o suprafață de circa 40,356 kilometri pătrați. Parcul a fost înființat în anul 1962, inițial fiind numit Parcul Național Vihren.

Citeste mai mult.