Oferte Cazare - Munte Bansko, Blagoevgrad, Bulgaria 2021

Cazare - Munte Bansko

Orașul Bansko este situat în Nord-Estul poalelor Munților Pirin, la circa 60 de kilometri de Blagoevgrad și la 160 kilometri de Sofia, într-o zonă de o frumusețe uimitoare. Bansko este situat la o altitudine de 925 metri, iar zona destinată schiatului se află la 2.000 -2.6000 metri altitudine. Bansko prezintă un dublu avantaj, pe lângă faptul că este cea mai modernă stațiune de schi din Bulgaria, orașul este încărcat de istorie și este perfect pentru petrecerea timpului liber. Numele orașului provine de la cuvântul vechi bulgar "ban" care înseamnă "stăpân".

Citeste mai mult

Munte Bansko face parte din regiunea Blagoevgrad din Bulgaria.

In Bansko sunt 156 hoteluri, din care 5 hoteluri de 5 stele, 43 de hoteluri de 4 stele, 94 de hoteluri de 3 stele, 14 hoteluri de 2 stele.

Preturi pentru 2 adulti la
Aparthotel Lucky Bansko incepand cu 420.00 €
Plecare 24 Martie 2021, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Aparthotel Regnum incepand cu 369.00 €
Plecare 3 Octombrie 2020, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Kempinski Grand Arena incepand cu 481.00 €
Plecare 5 Noiembrie 2020, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Premier Luxury Mountain Resort incepand cu 433.00 €
Plecare 12 Decembrie 2020, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Amira incepand cu 512.00 €
Plecare 25 Martie 2021, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Aparthotel Aspen incepand cu 206.00 €
Plecare 3 Octombrie 2020, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Aparthotel Grand Montana incepand cu 271.00 €
Plecare 31 Martie 2021, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Grand Hotel Bansko incepand cu 311.00 €
Plecare 22 Martie 2021, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Bellevue Residence & Spa incepand cu 225.00 €
Plecare 12 Decembrie 2020, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Belvedere Holiday Club incepand cu 362.00 €
Plecare 24 Martie 2021, 7 nopti, Demipensiune

Bansko - alege o destinație plină de distracție și adrenalină

Conform unei vechi legende, orașul a fost fondat în secolul al XI-lea de către armata de soldați orbi a țarului Samuil, care pierduse o luptă împotriva împăratului Vasile al II-lea al Bizanțului. În loc să ia prizonieri, Vasile a orbit 14.000 dintre soldații lui Samuil. Samuil s-a  învinovățit pentru înfrângerea suferită și s-a sinucis când armata a ajuns în Bansko, iar soldații săi au refuzat să mai înainteze și au pus bazele orașului. La începutul secolului al XVIII-lea Bansko s-a dezvoltat ca un centru al artelor și meșteșugurilor, iar de la sfârșitul secolului al XVIII-lea și secolul XIX, s-a aflat în primele rânduri ale mișcării de Renaștere Națională. De altfel, o mare parte a arhitecturii orașului datează chiar din acea perioadă.

Centrul orașului Bansko este dispus sub forma unui parc arhitectural cu mai mult de 130 de case, biserici, hanuri și alte clădiri ce au fost declarate monumente naționale. Turismul cultural este și el foarte bine dezvoltat. Majoritatea atracțiilor turistice din oraș au legătură cu personalitățile importante care s-au născut în localitate, Bansko fiind orașul natal al lui Paisie din Hilendar, al lui Neofit Rilski, Toma Vișanov și al lui Nikola Vapțarov. Muzeul Nikola Vapțarov, situat în piața modernă a orașului, unde se întâlnește și o statuie a marelui poet bulgar, se prezintă ca o reproducere a casei în care a copilărit poetul. De asemenea, puteți vizita Expoziția de Icoane ce prezintă publicului larg icoane pictate de cei mai buni studenți de la Școala Bansko, inclusiv de fondatorul școlii, Toma Vișarov, și de fiul său, Dimitar. În centrul Pieței Vazrajdane veți putea admira un monument dedicat călugărului și istoricului Paisie din Hilendar. De asemenea, aici este situată Biserica Sfintei Treimi, a doua biserică din Bulgaria ca dimensiune. Lăcașul de cult are o arhitectură destul de simplă atât la exterior, cât și la interior, liniile drepte și tavanul plat fiind în contrast cu majoritatea interioarelor extravagante ale bisericilor ortodoxe. Cel mai frumos obiect este iconostasul din lemn, sculptat de artistul local Velin Ognev și împodobit cu icoane realizate de diferiți artiști locali. În imediata apropiere, veți descoperi Casa Memorială Neofit Rilski, construită în 1981 în onoarea lui Rilski, fondatorul mișcării educaționale străvechi din Bulgaria. Casa este o bijuterie și este mult mai mare decât casele obișnuite construite în stilul Renașterii Naționale, camerele și ferestrele fiind imense. Două camere sunt dedicate vieții și activității lui Rilski, punându-se accent pe exemplarul original al lucrării lui de bază, Gramatica limbii bulgare. Fanii interioarelor realizate în stilul Renașterii Naționale ar trebui să viziteze și Casa Velianova, construită în secolul al XVIII-lea, care se evidențiază datorită tavanelor sculptate în lemn realizate de către Volian Ognev. Orașul se bucură și de o viață de noapte foarte activă, punând la dispoziția turiștilor o multitudine de cluburi și spații de relaxare. 

Totuși principala atracție din Bansko rămâne schiatul. Stațiunea se bucură de cel mai lung sezon de schi dintre toate stațiunile din Bulgaria, sezonul debutând la 15 decembrie și prelungindu-se până la 15 mai. De asemenea, se bucură de cea mai bună zăpadă, iernile fiind lungi, cu ninsori abundente iar temperaturile din timpul sezonului variind între -16 și + 9 grade Celsius. Stațiunea deține aproximativ 75 de kilometri de pârtii, foarte bine îngrijite, cu niveluri de dificultate diferite. Peste 60 % din populația municipiului Bansko este angajată în turism. Stațiunea este potrivită atât pentru schiorii avansați, cât și pentru începători. Cei din urmă putând schia la altitudini cuprinse între 1.000 și 1.600 de metri, unde pârtiile sunt largi, line și blânde. Doritorii de senzații tari pot alege pârtiile mai abrupte. Stațiunea dispune de 44 tunuri e zăpadă, care au o capacitate de a oferi cele mai bune terenuri pentru practicarea schiului. De asemenea, veți beneficia de telegondolele moderne și  de spații de relaxare special amenajate, de unde puteți achiziționa vin fiert, diferite gustări, dar și feluri principale. Pe timpul iernii, sunt organizate numeroase concursuri naționale și internaționale de schi. În ultimii ani, s-a investit masiv în stațiune, în zonă construindu-se hoteluri noi și alte facilități pentru iubitorii de schi. Turiștii pot beneficia de servicii medicale și stomatologice. Serviciul de urgență SKI PATROL este disponibil 24 de ore pe zi. Stațiunea oferă servicii medicale și servicii de prim ajutor pe toate pârtiile. De asemenea, în zonă sunt prezente numeroase magazine de unde vă puteți achiziționa echipament sportiv, suveniruri și obiecte artizanale, precum și produse folositoare în viața de zi cu zi.

 Dacă alegeți să vizitați Bansko în extrasezon puteți profita de diverse activități distractive și relaxante. Indiferent de anotimp, sunt organizate picnicuri și excursii până la obiectivele turistice naturale, culturale și arhitecturale. De asemenea, pe întreg parcursul anului sunt organizate concursuri, festivaluri internaționale și concerte. Turiștii pot practica diverse sporturi, printre care amintim: călărie de munte, ciclism, alpinism cu diverse grade de dificultate, tenis, baschet, volei și fotbal. Pe Râurile Struma și Mesta se practică rafting și caiac. Bansko punea la dispoziția turiștilor o multitudine de atracții turistice. Astfel, în apropierea orașului Bansko este situat Parcul Național Pirin, care împreună cu Rila și Balkan Central reprezintă cele trei parcuri naționale din Bulgaria. În plus, parcul a fost recunoscut de ONU ca fiind un teritoriu de importanță globală. Mulți turiști ajunși în stațiune vizitează și peșterile din jurul orașului, precum Peștera Hana, Peștera Nishata, Peștera Sfântul Ivan Rilski, Peștera Boichova dupka și Peștera Snejanka.

 

 

 

Bansko: O selecție a celor mai apreciate hoteluri situate în apropiere de pârtiile de schi

Conform statisticilor realizate în ultimii 5 ani, 50% dintre turiștii români care doresc să schieze, optează pentru stațiunea Bansko din Bulgaria. Tarifele mai mici decât cele din România, pârtiile de schi lungi, facilitățile din cadrul unităților de cazare și serviciile SPA sunt doar câteva dintre motivele pentru care românii aleg să schieze în Bansko. Prin urmare, ne-am gândit să vă oferim câteva sugestii de hoteluri situate în apropiere de pârtie, care să vă pună la dispoziție și centre SPA.

Citeste mai mult.

Festivaluri, spectacole și alte evenimente care vor face din vacanța în Bansko o experiență memorabilă

Bansko nu este doar o stațiune de schi, ci este un oraș încărcat de istorie cu multiple obiective turistice, unde pe parcursul anului sunt organizate numeroase concursuri, concerte, festivaluri internaționale și alte astfel de evenimente. Festivalul Internațional de Jazz din Bansko este cel mai mare eveniment muzical organizat pe timpul verii pe teritoriul Bulgariei.

Citeste mai mult.

Bansko - bucurați-vă de schi în cea mai modernă stațiune montană a Bulgariei

Bansko este una dintre cele mai moderne staţiuni montane din Bulgaria și destinația preferată a iubitorilor de schi și snowboard. Orașul Bansko este situat la poalele Munților Pirin, în sud-vestul Bulgariei, la 160 km de Sofia. Bansko se bucură de cel mai modern centru de schi al Bulgariei. În ultimii ani au fost investite milioane de euro pentru a moderniza pârtiile de schi de pe teritoriul stațiunii. Nu doar investițiile au făcut stațiunea Bansko atât de apreciată de către turiști, un rol important îl joacă și condițiile meteo.

Citeste mai mult.

Posibilități de petrecere a timpului dacă alegeți să vizitați stațiunea Bansko în timpul verii

Dacă pe timpul iernii Bansko este raiul iubitorilor de schi, stațiunea montană oferă și în extrasezon posibilitatea de a practica diverse sporturi, printre cele mai populare fiind: călăria de munte, ciclism, alpinism şi speologie. De asemenea, doritorii pot juca tenis, baschet, golf, volei şi fotbal, iar pe râurile de pe teritoriul staţiunii se poate practica rafting şi caiac.

Citeste mai mult.

Descoperă farmecul natural al Bulgariei vizitând Parcul Național Pirin

 Parcul Național Pirin este unul dintre cele trei parcuri naționale ale Bulgariei, fiind amplasat în imediata apropiere a stațiunii Bansko. Parcul este situat între văile râurilor Mesta și Struma și are o suprafață de circa 40,356 kilometri pătrați. Parcul a fost înființat în anul 1962, inițial fiind numit Parcul Național Vihren.

Citeste mai mult.